Edremit'te 3 Kuşak Aynı Defilede Buluştu
Edremit’te düzenlenen Meci Şenlikleri kapsamında, yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı defile, 3 kuşağı bir araya getirdi.

Edremit’te 3 Kuşak Aynı Defilede Buluştu
Edremit’te düzenlenen Meci Şenlikleri kapsamında, yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı defile, 3 kuşağı bir araya getirdi.
Edremit’te soğuk kış günlerine ayrı bir renk katan ve 2 gün süren Meci şenliklerinin son gün etkinliği kapsamında Güre Onhann Restaurant’ta düzenlenen defile ve ardından müzik dinletisi vatandaşların büyük ilgisini çekti.

YÖRESEL KIYAFETLER BEĞENİ TOPLADI
Edremit Mehmetalan Mahalle Muhtarı Nergis Aldemir ile Pınarbaşı Mahalle Muhtarı Serap Karaman’ın ortaklaşa düzenlediği defilede bölgenin yöresel ve kültürel kıyafetleri tanıtıldı.
Defile öncesi bir konuşma yapan Muhtar Nergis Aldemir, Türkmen ve Yörük köylülerinin yaşam tarzları ve kıyafetleri hakkında bilgiler verdi.

93 YAŞINDAKİ SABIR ANNE AYAKTA ALKIŞLANDI
Defileye yöresel Türkmen kıyafeti ile katılan 93 Sabır Anne, salonu dolduran katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. Defileye katılan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, Sabır anneye sarılarak, bu yaşta defileye katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Defilenin ikinci sürprizi ise 5 yaşındaki Yazgülü oldu. Yazgülü de giydiği Yörük kıyafeti ile herkesi gülümsetti. Sempatik tavırları ile alkış alan minik Yazgülü ise yeni kuşağın temsilcisi olarak geleneksel yörük kıyafetini tanıttı.
Defileye katılan Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş ve Belediye Meclis üyeleri de defileyi sonuna kadar takip etti. Başkan Ertaş “Bölgemizin yöresel kıyafetlerinin tanıtılarak, kültürümüzün yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması adına çok anlamlı bir etkinlik oldu. Bu hikayeyi ileriye dönük yol haritasını belirlemekte çok anlamlı bulduğumdan dolayı başta muhtarlarımız olmak üzere emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
MÜZİK DİNLETİSİ İLE KATILIMCILAR MÜZİK DOLU DAKİKALAR YAŞADI
Defilenin ardından düzenlenen müzik dinletisi ise katılımcılara müzik dolu güzel saatler yaşattı. Edremit Atatürk Gençlik Merkezi müzik öğretmeni Barış Yalçın, kendi çıkardığı albümündeki şarkıları gitarı eşliğinde seslendirdi. Yalçın’ın söylediği parçalar, büyük alkış topladı.
Defile ve müzik dinletisinin ardından Başkan Ertaş ve Belediye Meclis Üyeleri, katılımcılarla toplu fotoğraf çekinirken, Meci şenliklerinin son etkinliklerini bu fotoğraf karesiyle ölümsüzleştirdi.
K. Ceren Yıldırım Köse
Kaz Dağları’nda Kartpostallık Görüntüler