Edremit'te 9. Hamsi Festivali Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir'in Edremit ilçesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen "Hamsi Festivali", büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Edremit'te 9. Hamsi Festivali Coşkuyla Kutlandı

Edremit’te 9. Hamsi Festivali Coşkuyla Kutlandı

Balıkesir’in Edremit ilçesinde bu yıl dokuzuncusu düzenlenen “Hamsi Festivali”, büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Edremit Belediyesi ve Körfez Karadenizliler Derneği’nin işbirliğiyle organize edilen etkinlik, binlerce kişinin katılımıyla renkli anlara sahne oldu.

Edremit'te 9. Hamsi Festivali Coşkuyla KutlandıEdremit'te 9. Hamsi Festivali Coşkuyla Kutlandı

Festival kapsamında tonlarca hamsi pişirilerek katılımcılara dağıtıldı ve kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan balık, şehrin dört bir yanındaki insanlarla buluştu. Geleneksel hamsi festivalinde sadece hamsi dağıtımı yapılmadı; aynı zamanda eğlenceli etkinlikler de düzenlendi ve Karadeniz müziği eşliğinde horonlar tepti, halaylar çekildi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, festival hakkında şunları söyledi: “Körfez Karadenizliler Derneği ile birlikte düzenlediğimiz ‘9. Hamsi Festivali’nde kent sakinlerimizle bir araya geldik. Karadeniz Günleri’nin bir parçası olarak gerçekleştirdiğimiz bu festivalde, Karadenizli dostlarımızla horonlar teptik ve konuklarımıza hamsi ikramında bulunduk.”

Edremit'te 9. Hamsi Festivali Coşkuyla Kutlandı

Haber: Bülten

Susurluk’ta Balkan Rüzgarı Esecek

edremit balıkesir etkinlik edremit belediyesi balıkesir edremit 9. hamsi festivali hamsi festivali körfez karadenizliler derneği