GündemEğitimİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Edremit’te Şehidimize Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez

Edremit’te Şehidimize Yapılan Saygısızlık Kabul Edilemez

Edremit’te Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’nın ismini taşıyan okul önünde bir araya gelen AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları temsilcileri bir basın bildirisi ile şehidin ismine karşı yaşanan saygısızlığa tepki gösterdiler.

Balıkesir’in Edremit ilçesinde AK Parti Balıkesir İl Gençlik Kolları Başkan Vekili Gökhan Tanaydın, Edremit Gençlik Kolları Başkanı Ali Armağan Çakan ile birlikte, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi önünde bir basın açıklaması yaparak, şehide yapılan saygısızlığa sert tepki gösterdiler.

AK Parti Balıkesir Gençlik Kolları Başkan Vekili Gökhan Tanaydın yaptığı konuşmada “Geçtiğimiz aylarda hem bu okulumuzun sıralarında öğrenci olarak oturmuş hem de tahtanın karşısına geçerek öğrencilerine eğitim vermiş ve ne yazık ki 2017’de görev yeri Batman/Kozluk ilçesinde PKK’lı teröristlerce kahpece şehit edilen öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın ismi okulumuza verdiler. Şehidin anısını yaşatmak ve gelecek kuşaklara tanıtmak amacıyla Yalçın ailesinin isteği Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün girişimleri, Edremit Kaymakamlığının destekleri ve Balıkesir Valiliğinin onayıyla alınan karar doğrultusunda okulumuzun adı Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi oldu.

Lakin bu durumu yanlış algılayan ve vicdanlara büyük bir sızı veren bir durum ile karşı karşıya kaldık. Okulumuzun ismine şehit adının verilmesiyle gurur duyması gerekenler gaflet ve delalet içinde isim değişikliğine tepki vererek bu karara itiraz ettiler. Biz bunu yanlış anlamışlardır veya biz yanlış anlamışızdır diye düşünürken bu vicdanları sızlatan olayı resmileştirip isim değiştirme kararının iptali için bir de dava açtılar. Hatta ve hatta bu sızıyı daha da derinleştirmek için bir açıklama daha geldi. Şehitlik makamını ‘bedava’ olarak nitelendirerek ‘Bedavadan nam sahibi olunmaz’ dediler” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu