GündemEğitimİlçe Haberleri

EDREMİT’TE TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARLARI START ALDI

Edremit TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları, Göbelezoğlu Ortaokulunda start aldı. Edremit Kaymakamı Ali SIRMALI ve Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü Yusuf KOÇ tarafından açılışı yapılan fuar sergisine okul/kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

4 ortaokul ve 4 lise olmak üzere Edremit’teki 8 okulda düzenlenecek olan fuar çalışmaları 15 Nisan-17 Mayıs 2019 tarihleri arasında sergilenecek. Fuar takvimine göre Edremit’teki Bilim Fuarları 26 Nisan’da Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesinde, 2 Mayıs’ta 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulunda, 3 Mayıs’ta Mevlana Ortaokulunda ve Hamiyyet-Ferudun Sözen Özel Eğitim Uygulama Merkezi (I. ve II. Kademe)’nde, 9 Mayıs’ta Şehit Mustafa Serin Fen Lisesinde, 10 Mayıs’ta Güre Atatürk Ortaokulunda, 17 Mayıs’ta Edremit Anadolu Lisesinde düzenlenecek.
Millî Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Dairesi tarafından “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında yürütülen bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik açılan, devlet okullarındaki 5-12. sınıflar arasında eğitim gören öğrencilerin katılabildiği TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları’nın destekleme programıyla okulun imkânları dâhilinde öğrencilerin çevrelerinde var olan malzeme ve kaynaklarla proje geliştirmelerine ve sunmalarına imkân veriliyor. TÜBİTAK tarafından başvurusu kabul edilen her okula 6.000 TL fuar desteği sağlanıyor.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın bu yıl dördüncüsünü düzenlenen Göbelezoğlu Ortaokulunda, birbirinden ilginç 23 proje sergilendi. Araştırma türünde Psikoloji alanında “Oyunların Sosyalleşmeye Etkisi”, “Meslekler Çarkı” projeleri; Matematik alanında “Motif Motif Matematik”, “Kitap Okuyorum ve Matematik Dersinde Daha Başarılıyım” projeleri; Bilgisayar ve Yazılım alanında “Teknoloji Bağımlığı Anketi” projesi; Fizik alanında “Uzaydan Gelen Işığımı Öldürme!” projesi; Fen Bilimleri alanında “Baskın Göz” projesi; Dil ve Edebiyat alanında “Okumak Yasamaktır”, “İngilizce Dersine Yönelik Tutum Ölçeği”, “İngilizce Dersi Motivasyon Anketi” projeleri stantlarda tanıtıldı. İnceleme türünde Değerler Eğitimi alanında “Hacıaslanlar Köyünde Hıdrellez” projesi; Fen Bilimleri alanında “Minik Astronomlar” projesi sergilenirken Tasarım türünde Matematik alanında “Matematik Kapı Giydirme”, “Bahçe Satrancı”, “İllerin Koordinatları” projeleri; Bilgisayar ve Yazılım alanında “Labirent Oyunu” projesi; Teknoloji ve Tasarım alanında “Doğadaki Sanat”, “Uzaktan Kumandalı Ampul Sistemi”, “Askılık x 5000” projeleri; Tarih alanında “Ortak Miras Dolu Anadolu” projesi; Coğrafya alanında “Çölde Yaşam” projesi; Dil ve Edebiyat alanında “Türkçe Sözdizimi Öğretiminde Kullanılacak Hareketli Materyallerin Tasarımı” projesi; Fizik alanında “Drink Cooler (İçecek Serinletici)” projesi stantlarda yerini aldı.

Fuarın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Aydın Kulaksızoğlu: “Göbelezoğlu Ortaokulu olarak dördüncüsünü düzenlediğimiz TÜBİTAK 4006 bilim fuarının açılışını gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Bilim fuarları öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp, birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki işleyişini fark etmelerini sağlar. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Bu amaç doğrultusunda hazırlığını yaptığımız fuarımızda Matematik Öğretmenimiz Mehmet Burak Ecevit’in yürütücülüğünde öğrencilerimiz ve danışman öğretmenlerimiz özverili çalışmalarını ortaya koydular. Bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını temenni ediyoruz. Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir. Proje çalışmalarında emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlara ve öğrencilerime teşekkürlerimi sunarken gelecek yıllarda fuarımızın geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından sahne alan halk oyunları ekibi, gösterileriyle fuara ayrı bir renk kattı. Protokol üyelerinin açılış kurdelesini kesmesinin ardından protokol ve davetliler stantları gezerek, proje çalışmaları ile ilgili bilgi aldılar. 46 öğrencinin hazırladığı 13 araştırma, 4 inceleme ve 6 tasarım projesi, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Topluca çektirilen hatıra fotoğrafının ardından katılımcılara ikramda bulunuldu.

Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürü KOÇ: “Genç beyinlerin bilimin önemini kavrayıp birçok teorik bilginin gerçek yaşamdaki  işleyişini  fark etmelerini sağlayan bilim fuarları, hayal gücü ile yaratıcılığın birleşmesine olanak sağlıyor. Bizler, geçmişte astronomiden matematiğe, tıptan coğrafyaya birçok bilim dalında çok önemli başarılara imza atmış bir medeniyetin mirasçılarıyız. İlçemiz, TÜBİTAK çalışmalarında gösterdiği başarıyla bu mirasa sahip çıkıyor. Bilimsel çalışmalarda yeni ufuklar açacak bu tür bilim fuarlarının ilçemizde düzenlemiş olması öğrencilerimiz ve okullarımız açısından çok faydalı ve gelecek adına ümit verici. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nın düzenlenmesinde emeği geçen tüm öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve idarecilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Kaymakam SIRMALI: “Bugün burada öğrencilerimizin hazırladığı projeleri görme fırsatı yakaladık. Birbirinden güzel projeler hazırlayan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizi daha nitelikli, daha kaliteli, daha güzel bir hayata hazırlayan, emeği geçen tüm öğretmenlerimize, idarecilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu