GündemEkonomiTürkiye Gündemi

Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu Olağan Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirdiler

Balıkesir Genç İş İnsanları Derneği’nin (BAGİAD) bağlı olduğu ve Ege Bölgesi’nde faaliyet gösteren 7 derneğin üyesi olduğu, bin üç yüz iş insanını temsil eden Ege Genç İşadamları Dernekleri Federasyonu (EGİFED) Olağan Genel Kurul toplantısı  İzmir Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Geniş bir katılım ile gerçekleştirilen genel kurul toplantısına; BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı ve federasyon delegelerinin yanı sıra Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD), Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD), Manisa Genç İşadamları Derneği (MAGİAD), Akhisar Genç İşadamları Derneği (AKGİAD), Nazilli Genç İşadamları Derneği (NAZGİAD) ve Bandırma Genç Girişimci İşadamları Derneği (BANGGİAD) başkan ve ayrıca delegeleri katılım gösterdi.

Toplantı; EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, EGİFED Danışma Kurulu Başkanı Temel Aycan Şen, TÜGİK Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Çoban, EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ve İZTO Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda EGİAD Danışma Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’in açılış konuşmalarıyla başladı. Konda Araştırma ve Danışmanlık A.Ş. Genel Müdürü Bekir Ağırdır’ın da konuşması ile yer aldığı etkinlikte EGİFED Genel Kurulu sonrasında federasyon derneklerinin katılımıyla ayrıca Ticaret Köprüsü gerçekleşti.

Toplantıda konuşan EGİFED Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, 7 dernek ile toplamda 1300’ü aşkın üye ve her sektörden temsilcinin faaliyette bulunduğu büyük bir platform olarak çalıştıklarını ifade eden İlter, bağımsız ve gönüllü sivil toplumun gücüne inanan, örgütlü olmanın önemini anlamış, bölgesinin ve ayrıca ülkesinin sorunlarını dert edinmiş, sorunların değil, çözümün bir parçası olmaya çalışan iş insanları olarak bir arada bulunduklarını dile getirerek, “Her derneğin kendi kentinde ortaya koyduğu enerjiyi birleştiren ve bölge çapında bir sinerji yaratmayı hedefleyen bir kurum olarak EGİFED’in daha etkin çalışması ve üye derneklerin oluşturduğu güç birliğinin geliştirilmesi için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dernekler arası iş birliği ve dayanışmanın artması ve ayrıca birlikteliği tesis edebilmek ve bunun gücünü yaşayabilmek adına federasyonumuz önemli bir rol üstleniyor” dedi.

İŞ İNSANLARI TİCARET KÖPRÜSÜ’NDE BULUŞTU

Bu yıl EGİFED organizasyonu ile gerçekleşen Ticaret Köprüsü, bir kez daha iş dünyasına örnek oldu. İş Ağlarını (networking) kurmak ve ayrıca genişletmek amacıyla oluşturulan söz konusu etkinliğe katılım yüksekti. EGİFED tarafından gerçekleştirilen organizasyona, EGİFED’e bağlı dernek üyesi iş insanları katılım gösterdi. İş ağı konusunda doğru uygulamalarla tanışmayı ve bu uygulamaları hayata geçirmeyi amaç edinen genç iş insanları, EGİFED Ticaret Köprüsü etkinliğinde kendilerini ve ayrıca şirketlerini tanıtma imkanı buldu. Organizasyona 100’e yakın iş dünyası temsilcisi katılım gösterdi. İş dünyasının en temel beklentilerinden biri olan İş Ağlarını (networking) kurmak ve genişletmek amacıyla “EGİFED Ticaret Köprüsü” başlığı altında gerçekleşen ve “Hızlı Tanışma” olarak da bilinen organizasyon sayesinde birçok iş bağlantısına ve ortaklığa da zemin yaratıldı. Ege iş dünyasındaki canlanmayı arttıracak söz konusu organizasyonda EGİFED üyesi Egeli iş insanlarının ticaret ve ayrıca yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda önemli temeller atttılar.

Organizasyon açılışını EGİAD Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Dalkılıç yaptı. Etkinliğin ayrıntılarını aktaran Dalkılıç, rekabet ve iş modellerinin hızla değiştiği, yeni ve yenilikçi sistemlerin her geçen gün iş yaşamını farklı boyutlara taşıdığı bir süreçten geçildiğine dikkat çekerek, bu süreci en iyi şekilde değerlendirmenin yolunun networking olduğunu dile getirerek, “Sosyal ağların daha çok dijital ortama taşındığı günümüzde yüzyüze, doğrudan iletişimin gücü ve ayrıca etkisi aslında hala çok önemliler. Günümüzde iyi bir network’ü olmayan bir girişimci ve ayrıca yatırımcının iş hayatında hayatta kalması mümkün değil. Sosyal sermaye bir iletişimci için iş hayatına atılırken olmazsa olmaz kriterlerin başında geliyor” dedi.

***

BAGİAD Saymanı Özer Ege Seymen’in katip üyesi olduğu EGİFED genel kurul toplantısının divan başkanlığını Temel Aycan Şen üstlendiler. Önceki dönem Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter ile yola devam etme kararı alan EGİFED’in ayrıca Genel Kurul toplantısı sonucunda BAGİAD’ı temsilen;

Başkan Emrah Bilcanlı ve BAGİAD Yönetim Kurulu üyesi İbrahim Onur EGİFED Yönetim Kurulu Asil, Yedek üyeliklere Eralp ŞAYAKCI ve M. Doğan ERDOĞMUŞ,Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi KULA EGİFED Danışma Kurulu Asil, Yedek üyeliğe BAGİAD Başkan Yardımcısı Hakan Tur BAGİAD Sekreteri Emre Bekki EGİFED Denetleme Kurulu Asil, Yedek üyeliğe Osman Kaya Çetin

Emre İnce Haysiyet Divanı Asil, Yedek üyeliğe ise Reyman Yıldızeli seçildiler. Genel kurul toplantısı ile ticaret köprüsü organizasyonunun başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini dile getiren BAGİAD Başkanı Emrah Bilcanlı; “Öncelikle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. EGİFED Başkanımız Sayın Aydın Buğra İlter’i ve nezdinde tüm kurullarda yer alan üyeleri tebrik ediyor, ayrıca herkese başarılar diliyorum. EGİFED genel kurul sonucunun tüm camiamız adına hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu