GündemÖzel Haberler

EGE MAHALLESİ’NE KADIN ELİ DEĞDİ

Ege Mahallesi Muhtarlığı’na seçilen Sema Ak, seçim sürecini MERHABA’ya değerlendirdi. Mahallesi’nde kadın istihdamına da öncelik  verdiğini söyleyen Ak, yaptığı çalışmaları ve hedeflerini anlattı.

Balıkesir’in en eski mahallelerinden olan Ege Mahallesi, 25 yıllık muhtarının ardından genç ve dinamik bir muhtarla tanıştı. 31 Mart’ta Ege Mahallesi’nden 6 aday olarak yarıştıklarını söyleyen Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak, 2 bin 500 seçmenin bulunduğu mahallesinde 650 oy ile seçildiğini söyledi. Muhtarlıkta ilk dönemi olduğunu söyleyen Ak, hedeflerini anlattı.

“TEK KADIN ADAYDIM”

Seçim döneminde Ege Mahallesi’nde tek kadın aday olduğunu söyleyen Sema Ak, “31 Mart seçimleri mahallemizde hem güzel hem de oldukça zorlu geçti. Tek kadın aday bendim. Haliyle büyük bir rekabet de oluyor. Biz mahallemizde 6 aday olarak yarıştık. 2 bin 500 seçmeni bulunan mahallemizde 650 oy alarak Ege Mahallesi Muhtarı oldum” ifadelerini kullandı.

 

Yerel seçim sürecinde mahalle sakinlerini tek tek ziyaret ettiğini söyleyen Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak, “Seçimi kazanmak için çok çalıştım. Ege Mahallesi’nin 25 yıllık muhtarı vardı. Kolay bir seçim değildi. Ama ben çalışmama rağmen mesaiden çıkıp mahallemde ev, esnaf ziyaretleri yaptım. Çalmadığım kapı kalmadı. Tek tek tüm mahalle sakinlerimizi ziyaret ederek isteklerini, taleplerini dinledim. Boş vaatler vermedim. Yapabileceklerimi söyledim. Mahallem için de elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım dedim” şeklinde konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN OYUN PARKI LAZIM”

Mahallesi’nin ihtiyacından bahseden Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak, “Bizim mahallemizde yeşil alan ve çocuk parkı eksiğimiz var. Çocukların rahatlıkla oynayabileceği oyun alanlarına ihtiyacımız var. O nedenle ben yetkililerden bu konuda destek istiyorum” dedi.

“KADIN İSTİHDAMINI ÖNEMSİYORUM”

Ege Mahalle Muhtarı Sema Ak, Ben kadın istihdamını önemsiyorum. Kadınlarımız çalışmalı ve emeklerinin karşılığını almalılar. Evde oturmak yerine üretimde yerlerini almalılar. Bazen çalışmak isteyen vatandaşlarımız muhtarlığımıza geliyor. Ben de özellikle kadınlar olmak üzere tüm gelenleri İŞKUR’da Nazım (Balcı) Müdürümüze yönlendiriyorum. Sağ olsun o da gerçekten çok destek oluyor. Elinden geleni yapıyor” dedi.

“TEMİZLİK EN ÖNEMLİ KONU”

Mahallede ilaçlama ve ot temizleme işlemlerinin de yapıldığını söyleyen Ege Mahallesi Muhtarı Sema Ak, “Mahallemizde boş arazilerde var olan otlar çevreye kirlilik saçıyor. Belediye yetkililerimizin de destekleriyle o alanlar temizlendi. Çöp konteynırlarında ilaçlamalar yapıldı. DSİ tarafından Çay Deresi’nde ıslah çalışmaları yapıldı. Her akşam sinek ve haşereler için ilaçlamalar yapılıyor. Bu çalışmaları önemsiyorum” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu