GündemEğitimEkonomiTürkiye Gündemi

EGİAD Meleklerinden Tarım Teknoloji Girişimlerine Yatırım

EGİAD Meleklerinden Tarım Teknoloji Girişimlerine Yatırım

Tarım Teknolojileri Girişimi Agrovisio değerlemesini 6 ayda 2’ye katlayarak 2 milyon Euro Değerleme ile yeni yatırım turunu tamamladı

Yüzleşmekte olduğumuz iklim değişikliği tarımsal üretimdeki dalgalanmaların %32’sinden sorumlu. Bu öngörülmezlik tarım ürünü fiyatlarında kısa vadede bile %40’lara varan fiyat dalgalanmalarına neden oluyor. Bu da globalde baktığımızda üretimleri için tonlarla satın alım yapan 2 milyon tarım işletmesine ve 570 milyon çiftçiye milyonlarca liralık riskler yüklüyor. Riskin yönetilememesi işletmeleri de çiftçileri de üretimden kopararak gıda güvenliğini tehdit ediyor.

Bu noktada; sürdürülebilir gıda üretimi ve güvencesine yönelik çözümler üretmek amacıyla Emre Tunalı, Caner Çalık ve Sinan Öz tarafından 2018 yılında kurulan Agrovisio girişimi yeni yatırım turunu 2 milyon Euro değerleme üzerinden tamamladılar. Yatırımcılar arasında EGİAD Melekleri, Startup Wise Guys, E. Bora Büyüknisan, Aristo ApS, Cenciarini & Co. Merchant and Investment Banking, Çukurova Yatırım Platformu, Keiretsu Forum Türkiye, ayrıca Galata Business Angels yer aldı.

TÜM NOKTALARI TARIYOR

“Agrovisio, 40 milyon hektarın üzerinde tarım alanını uydu ve drone görüntüleriyle yıl boyunca gözlemleyerek tarım işletmelerine risklerini yönetmede ve ayrıca karlılıklarını arttırmada yardımcı oluyor”

Agrovisio; dijital platformundan sunduğu ekili alan tespiti, rekolte tahmini, hasat tespiti, bitki sağlığı takibi analizleri ile tarımsal üretimdeki risk ve belirsizliklerle mücadelede kullanıcılarına önemli bir avantaj sağlıyor. Agrovisio, uydudan gözlemle geniş alanları sürekli ve tüm noktalarda detaylı olarak tarıyor, hasat beklentilerini ve ayrıca üretimde yaşanan sorunları tarla tarla kullanıcılarına sunuyorlar.

Tarıma dayalı sanayi kuruluşları ve çiftçinin yanı sıra devlet kurumları, sigorta şirketleri, bankalar, kooperatifler, Agrovisio’nun sağladığı içgörü analizlerini; işlerini takip etmek, verimi artırmak ve ayrıca gelecek projeksiyonlarını yapmak için rahatlıkla kullanabiliyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu