GündemEğitim

EĞİTİM, 2019’DA AĞIR YARA ALDI

Balıkesir Eğitim İş Şube Başkanı Mustafa Demiralap eğitimde bir yılı değerlendirdi. Demiralp yaptığı değerlendirmede Okullarda şiddetin arttığını, Üniversitelerde başarı oranlarının düştüğünü ve sınavlarda mağdur olan öğrencileri anlattı.

Eğitim İş Balıkesir Şube Başkanı Demiralap “Umut ve azim, mücadelenin dinamosu, kavganın ateşidir. Eğitim-İş olarak 2020’yi umutla ve ülkemizin aydınlık insanlarına umut olma arzusuyla karşılıyor olsak da, mücadelenin rotasının sağlamasını yapmak, elbette geride bıraktığımız senede yaşananlara dair doğru tespitlerde bulunmaktan geçmektedir. Ne yazık ki 2019, dünya ve bölgemiz açısından iyi anılacak bir yıl olmamıştır. Ortadoğu ülkeleri savaş yerine dönmüş, kapitalizm yoksul ile zengin arasındaki uçurumu giderek açmış, emperyalistler ülkelerin bütünlükleriyle yap-boz gibi oynama konusunda daha da pervasızlaşmıştır. Türkiye için ise maalesef dünya geneline hakim olan bu kara tablonun daha ağır bir hali söz konusudur.2019, ülkemiz için takvimden kopan yapraklar değil, çağdaş bir ülke olma ilkesinden atılan geri adımlar anlamı taşımaktadır. Geride bıraktığımız yılda; ülkemizde ifade özgürlüğü kırpılmış, adalete olan inanç yerle bir edilmiş, demokrasilerde görünmeyecek tablolar sıradan hale gelmiş, toplum bizzat iktidar politikaları ve söylemleriyle kutuplaştırılmış, gericilik iktidar eliyle yükseltilmiş, kadın cinayetleri cezasızlığın verdiği pervasızlıkla artmış, doğa talanı ve rant hat safhaya çıkmış, yani ülkemiz kasıtlı bir yönetimin hırsıyla muasır medeniyetler seviyesine ulaşma rotasından epey saptırılmıştır. Ülkemizde en çok tahrip edilen alanlardan birisi de ne yazık ki eğitim olmuştur.”

2019’DA ORTAYA ÇIKAN TABLO

2019’da eğitim alanında ne olduğuna sadece başlıklar üzerinden baktığımızda bile karşımıza çıkan tablo şudur: “- Okullarda şiddet arttı, can alır hale geldi.- Ataması yapılmayan öğretmen ordusu büyüdü.- Söylemler liyakattı, gerçekler ise yine mülakat oldu.- Gericilik yükseldi, tarikatlar eğitimde cirit atar oldu.- Akademi partizanlaştırıldı.- Üniversitelerin başarı oranları yerlere düştü.- İmam Hatip inadı, acı sonuçlarını göstermeye başladı.- Gösterişten değil, eğitimden tasarruf yapıldı.- Okula başlama yaşı, yap-boz edildi.- Bilim dersleri seçmeli, din dersleri zorunlu.- LGS ve YKS on binlerce öğrenciyi mağdur etti.- Eğitim çalışanına kamuda ayrı, özelde ayrı eziyet.- Taşımalı eğitim sürdü, okullaşma oranı utandırdı.- Örgün eğitimden kopuş başladı.- Cumhuriyet’e ve Atatürk’e saygısızlık bir koltuk koruma metodu oldu. Eğitim-İş olarak bu karanlık tabloya baktığımızda karamsarlık duymuyor, mücadele azmimizi yükseltiyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri, O’nun gelecek nesilleri emanet etmeye layık bulduğu öğretmenler olarak adil, parasız, laik, çağdaş bir eğitim sistemi için işimiz, ekmeğimiz ve çocuklarımızın geleceği için mücadele etmekten onur duyuyoruz.2020’yi umut ve azimle, ancak 2019’da ne olduğunu asla unutmadan karşılıyoruz! Atatürk, o kara tahtanın başına geçip ilk harfi yazdığı günden bu yana eğitimi geriletmeye çalışanların olduğunu, çağdaşlığın düşmanlarının bulunduğunu unutmuyor, 2020’yi bu gericiliği -tarihte olduğu gibi- mağlup edecek bir ruhla karşılıyoruz.”denildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu