GündemEğitim

Eğitim Bir Sen “Bu Tutum Kabul Edilemez!”

Eğitim Bir Sen “Bu Tutum Kabul Edilemez!”

Eğitim- Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk Burhaniye’de yaptığı sendika çalışmaları sırasında yaptığı ziyaretlerden edindiği izlenimlere ilişkin bir değerlendirme yaptı. Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Bora Zihni’yi eleştirdi.

Mehmet Çabuk “Problem Olduğunu Gözlemledik”

Eğitim Bir Sen Başkanı Çabuk , Eğitimde yaşanan birçok sorunun yanında İlçe Milli Eğitim Müdürünün de bu sorunlara çare üretmek yerine personel ile olan iletişiminde ciddi problemler olduğunu ayrıca gözlemlediğini belirtti.

“Eğitimcilerde İdarecilerde Huzursuzluk”

Bilhassa Okul idarecilerinin bir çoğunun bu tutum ve davranış nedeniyle idarecilikten istifa noktasına kadar geldiklerini tespit ettiklerini dile getiren Çabuk, “Taşıma merkezi olan Okul idarecilerinin sorumluluklarının ne kadar fazla olduğu ayrıca herkesçe bilinen bir gerçektir. Taşımalarda olan en küçük bir hatanın aksaklığın nelere mal olduğunu daha önceki yaşanmışlıklardan gayet iyi biliyoruz.  Okul  idarecilerinin yaşanan bu aksaklıkları ilçe Milli Eğitime bildirmeleri asli görevleridir. Yazılan bu yazılardan , ayrıca tutulan bu tutaklardan dolayı kişilerin makama çağrılmasından kurum yöneticileri ciddi anlamda huzursuzlar.” dedi.

“Taşıma İşi Hassastır”

“ İlçe Milli Eğitim Müdürünün görevi  Bu aksaklığı bildiren memurun moral ve motivasyonunu bozmak  değil  bilakis yanlışları yukarıya iletmek hususunda cesaretlendirmektir. Tutulan tutanağın yazılan yazının gereğini yapmaktır.  Taşıma işi çok hassas bir iştir. Bu konuda öğretmen ve idarecilerin işini en iyi şekilde yapma gayreti içinde olduklarını ayrıca herkesin iyi bilmesini istiyoruz. Tespit ettikleri aksaklığı üslerine bildirmeleri zorunludur. Asıl suç ayrıca bu durumlarda bu yazıyı yazmamak tutanakları tutmamaktır.”Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu