GündemEğitim

EĞİTİM BİR SEN: ‘‘HER ZAMAN MAZLUMUN YANINDAYIZ’’

Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamasında, ‘‘Eğitim-Bir- Sen olarak, dünden bugüne, kim yaparsa yapsın haksızlığa karşı çıktık, kime yapılırsa yapılsın mazlumun yanında olduk’’ dedi.

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle açıklama yapan Eğitim Bir Sen 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk, ‘‘Maalesef bugün dünyanın her yerinde insan hakkı ihlalleri yaşanmaktadır. Emperyalist devletler, insan hakları kavramını kendileri açısından tavizsiz bir menfaat aracına dönüştürmekte, kendilerine yönelik bir şey olduğunda bütün dünyayı ayağa kaldırmakta, İslam dünyasında olduğunda kör ve sağır kesilmekte hatta zulmün icrasına aracılık bile edebilmektedir. Ekranlardaki dil illüzyondan, uluslararası törenlerdeki gösteriler seremoniden, protokollerdeki imzalar kayıttan öteye gitmemektedir. Sessiz kalınan her zulüm, zalimi daha da cesaretlendirecektir. Unutulan, görmezden gelinen her trajedi, yeni trajedilerin kapısını aralayacaktır. Daha net bir ifade ile zulme rıza da zulümdür.

Eğitim-Bir-Sen olarak, dünden bugüne, kim yaparsa yapsın haksızlığa karşı çıktık, kime yapılırsa yapılsın mazlumun yanında olduk. Hiçbir zaman zulmü alkışlamadık, her zaman hakkı tutup kaldırdık. Güçlüyü haklı kılmak için değil, haklıyı güçlü kılmak için kurulduk. Haktan yana olmanın haksızlıkla savaşmayı gerektirdiğini haykırdık. Haksızlıklara karşı susmadan, insan haklarına duyarlı, geleceğin dünyasını adalet ve hakkaniyet üzerine kuracak olan herkesle birlikteliğimiz ve mazlumlara desteğimiz devam edecektir. Daha adil ve yaşanılır bir dünya için ‘insan, haklarıyla bir bütündür; haksızlığa sessizlik, zulme cesarettir’ diyor, tüm insanlığı daha duyarlı olmaya ve zulme karşı birlikte hareket etmeye davet ediyoruz.’’ dedi.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Hadi oradan 16 yıllık akp iktidarının en kötü sektörü tamamen sizin yönettiğiniz eğitim oldu.Geldiği nokta sizin eseriniz. Adaletmiş, neyin adaleti? Allah tan korkuyorsanız bakın bakalım atadıklarınıza ne kadar adetli iş yapmışsınız

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu