GündemTürkiye Gündemi

Eğitim Bir Sen İlksan Seçimlerini Değerlendirdi

Eğitim Bir Sen İlksan Seçimlerini Değerlendirdi

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk “İLKSAN’da değişim iradesinin engellenmesine müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

TEMSİLCİ SEÇİMLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) seçimlerine yönelik değerlendirmede bulundu. Temsilci seçimlerinde İLKSAN üyelerinin ortaya koydukları değişim iradesinin engellenmesine  müsaade etmeyeceklerini söyleyen Çabuk ayrıca konuya ilişkin değerlendirmesinde şunları kaydetti:

 “SEÇME VE SEÇİLME HAKKIN GASPI”

“Her türlü eğitim-öğretim faaliyetleri devam ediyorken,önceden belirlenen etkinliklere izin verilirken, ÖSYM sınavları yapılabiliyorken,önceden tarihi belirlenmiş düğün ve nikah merasimleri yapılabiliyorken, pandemi bahanesiyle İLKSAN seçimlerinin belirsiz bir tarihe ertelenmesi, üye iradesinin hiçe sayılması, seçim sandığının şaibeli bir şekilde üyeden kaçırılması anlamına gelmektedir. 4 yıllık görev süresi sona eren temsilcilerin kendi görev sürelerini hukuksuz olarak uzatan ve bütün bu hukuksuzluğa göz yuman bakanlık, İLKSAN üyelerinin seçme ve ayrıca seçilme hakkını gasp etmiştir.

 “BAKANLIK SKANDALA GÖZ YUMDU”

Yapılan bu hukuksuzluğa yargı dur demiş ve üyenin iradesine başvurulmasını emrettiği halde, ikinci bir skandala imza atarak seçimleri iptal etmiştir. Maalesef bakanlık da bu antidemokratik, yasadışı skandala göz yummuştur. Kamuoyunun özellikle şunu iyi bilmesini istiyorum; İLKSAN’da en son seçim 2016 yılında yapılmıştır. Seçilen temsilcilerin görev süresi 4 yıldır.Bu temsilci ve yönetimin görev süresi 2020 yılında sona ermiştir.Seçilenlerin kendi kafalarına göre sürelerini uzatmaları ancak 3. dünya ülkelerinde görülen bir hadisedir.”

 “HUKUKSUZDUR” İDDİASINDA

Çabuk mevcut yönetimin yetkisiz olarak makamda oturduğunu iddia etti.  “Aldıkları kararlar, attıkları imzalar yetkisiz ve hukuksuzdur. ” diye Mehmet Çabuk 5 Nisan’da yapılması planlanan otel satışının da hukuka aykırı olduğunu söyledi. Çabuk, “Hiç kimsenin endişesi olmasın; İLKSAN’ı da, seçim sürecini de kötü yönetenler bunun sonuçlarıyla eninde sonunda yüzleşeceklerdir. Bakanlık eğitim çalışanlarının haklarının ihlaline seyirci kalmamalı, ayrıca en kısa zamanda sandığı üyenin önüne koymalıdır. ”diye konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu