Gündem

Eğitim Bir Sen “Meslek Kanunu İçeriğine Dikkat Çekti”

Eğitim Bir Sen “Meslek Kanunu İçeriğine Dikkat Çekti”

 

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Ercan Kurter “Nesiller değişir, öğretmenin önemi değişmez” dedi.Meslek Kanununun içeriğine dikkat çekti.

 

Öğretmenlere değerli olduklarını hissettirecek işlere imza atılmalı diyen Kuter yazılı bir açıklama yaptı. Ayrıca açıklamasında Öğretmenin maddi kazanım ve imkânları artırmanın önemine değindi. Açıklamanın devamında, öğretmenlerin ideal bir meslek kanununa kavuşması için gayret gösterdiklerini belirtti.

 

Yenikoy Ziyaret 1

 

Meslek Kanunu İçeriği

Kuter, “3600 ek gösterge gibi önemli özlük haklarını ihtiva eden 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun mevcut hâliyle öğretmenlerin  beklentilerini ve toplu sözleşme masasına taşınan taleplerin karşılamadığını söyledi. Eğitim Bir Sen Başkanı Kuter ‘meslek kanunu’ olarak nitelendirilmeyi hak edecek içerik yok dedi. Meslek kanununun eksikliklerinin giderilmesi, ihtiyaçları karşılayacak şekilde sınırlarının genişletilmesi için Millî Eğitim Bakanlığı’na ve TBMM’ye çağrıda bulundu.

Düzenleme Zaruri

Eğitim Bir Sen Başkanı; Öğretmenin itibarını koruyacak, motivasyonunu artıracak, beklentilerini karşılayacak şekilde revize edilmesi gerektiğini dile getirdi.Başkan ayrıca, “Bu bağlamda, bütün aşama ve süreçlerinde öğretmenin kariyer basamakları, statüsü, çalışma şartları, mükâfat ve müeyyideleri, özlük hakları, şiddete karşı korunması konularında iyileştirici düzenlemelerin yapılması zaruridir ”dedi. Haber: Yoldaş Kocaer

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu