GündemEğitim

EĞİTİM BİR SEN’DE TEŞKİLAT BULUŞTU

Kamu görevlileri önceki gün buluştu. Eğitim Bir Sen 1 nolu şube tarafından düzenlenen Teşkilat Buluşması’nda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kamu görevlilerinin beklentilerini dile getirdi. Cumhur ittifakı adayı Yücel Yılmaz’ında katıldığı toplantıda Yılmaz, ‘Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda bütün okullar ve memurlar bana emanet diyebilirim’ dedi.

Dsc1396
Eğitim Bir Sen 1 nolu şube tarafından teşkilat buluşması gerçekleştirildi. Teşkilat buluşmasına, Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanımız Ali Yalçın ve Cumhur ittifakı Ak parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel Yılmaz ve kamu görevlileri katıldı. Büyükşehir Adayı Yılmaz eğitimcilere söz verdiği konuşmasında, ‘ Yerel yönetici olarak kendi görev alanımız içerisinde beraber olmaya çalıştık ve bölge analizi yapmadan hep yanlarında olmaya çalıştım. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuzda bütün okullar ve memurlar bana emanet diyebilirim’ dedi. Başkan Yılmaz, ‘Sizlerin özlük hakları, sosyal denge tazminatı vb. sorunları var. Hukuklarınızı koruyacağımızın teminatı verebiliriz. Spekülasyona açık bir konu kalmasın’ ifadelerine yer verdi. Öte yandan Eğitim Bir Sen 1 nolu şube Başkanı Mehmet Çabuk Balıkesir Lisesi Konferan salonunda yapıldı.an teşkilat toplantısına katılım sağlayan eğitimcilere teşekkür etti.

Dsc1377
Memur-Sen Sorumluluk Almaya Devam Ediyor

Memur-Sen’in 1 Milyon üyesiyle daha güçlü ve daha kararlı olduğunu belirten Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Memur-Sen’in bir emek hareketi ve aynı zamanda erdemliler hareketi olduğunu belirterek “Memur-Sen bu ülkede sendikacılığı ideolojik bir zeminden çıkarıp hak ve özgürlük zeminine getiren, emek ve alınteri mücadelesini hakkıyla yerine getiren bir teşkilattır. Onun için bu ülkede özgürlük ve demokrasi adına bir mücadele, bir sorumluluk varsa Memur-Sen o taşın altına elini koyar” dedi.

Dsc1421
Çabuk “En Güçlü Sendikayız”

Sendikacılık faaliyetleri ile ilgili konuşan Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, “Sendikamız 1992 yılında Mehmet Akif İnan öncülüğünde kurulmuş ve bugün 450 bin üyesiyle Türkiye’nin 5 bin 800 üyesiyle de Balıkesir’imizin en büyük ve en güçlü sivil toplum örgütü haline gelmiştir. Sendikamızın bugünlere gelmesinde bedel ödeyen, emeği olan tüm öncülerimize teşekkür ediyor ve kendilerini minnetle anıyoruz. Sendikamız, ülkemizin ve mazlum coğrafya insanlarının vahşi kapitalizmin azgın hevesleri için ezilmeye ve yok edilmeye çalışıldığı bir dönemde emeğin ve alın terinin sahipsiz olduğu bir dönemde Mehmet Akif İnan ve arkadaşları tarafından kurulan sendikamız bugün hem coğrafyamızı hem de gönül coğrafyamızı beslemekte” dedi.

Dsc1401
Mali ve Sosyal Haklar Önceliğimiz

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Üyelerin temel hak ve özgürlükleri, mali ve sosyal hakları başta olmak üzere, Türkiye’nin demokratik zemininin güçlenmesi, ülkenin üzerindeki vesayet gölgesinin kalkması, ham demokrasinin tam demokrasi olması için hep pozisyon aldıklarını, dik durduklarını, milletin iradesinin yanında olduklarını dile getirdi. Yalçın, şöyle devam etti: “Bu ülke bir daha kaybetmesin istiyoruz, istikrarlı yürüsün istiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne omuz verişimizin, sahaya inip ter akıtışımızın altındaki hikaye bu’dedi. Kamil Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu