Gündemİlçe Haberleri

Eğitim-Bir-Sen’den Eğitimcilerin Aşılanmasına Öncelik Çağrısı

Eğitim-Bir-Sen’den Eğitimcilerin Aşılanmasına Öncelik Çağrısı

 

Eğitim-Bir-Sen’den, eğitimcilerin aşılanmasına öncelik çağrısı geldi. Çağrı, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çabuk’un yaptığı açıklama ile geldi.

 

Çubuk açıklamasında, Öğretmen-eğitim çalışanlarına yönelik aşı önceliği kararının ve uygulamasının ivedilikle hayata geçirilmesini çağrısı yaptı. Ayrıca “MEB, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun hızlı bir şekilde bir araya gelmesi ve karar üretmesi beklentimizdir” dedi.

Çabuk yaptığı açıklamada “ Türkiye, güçlü sağlık-sosyal güvenlik sistemiyle, pandemi ile mücadelede vatandaşlarına maliyet üretmeden başarı grafiğini yüksek tutan ülkeler arasında yer almaktadır. Virüse karşı koruma sağlayan aşıların uygulanmasında, ortaya konan planlamayı ve sıralamayı, genel itibariyle kriz yönetimine ve olması gerekene uygun olduğu kanaatindeyiz.”dedi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bu kapsamda, Kovid’le mücadelede ön safta olan sağlık çalışanlarının ve yüksek risk grubunda yer alan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunanların, aşılanması doğru ve gerekli olduğu herkesin ortak kanaatidir. Uzaktan eğitime son verilmesi-yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte öğretmenlerin-eğitim çalışanlarının riski artmıştır.”

Eğitimci Kitle ve Sosyal Destek Grupları Risk Altında

“Öncelikli aşılanması gereken gruplar arasında eğitimcilerin sayılmasının zarureti ortadadır. Bu nedenle hem eğitim çalışanlarının korunması hem de eğitim çalışanları kaynaklı bulaşı riskinin azaltılması amacıyla; öğretmenlere/eğitim çalışanlarına aşı konusunda öncelik verilmesi, virüsle mücadelede takdiri olmaktan çıkıp, zorunlu hale gelmiştir.Başta yüz yüze eğitimin uygulandığı okullarda görev yapan öğretmen-eğitim çalışanları olmak üzere, eğitim çalışanlarının aşıda öncelikli olması (öğrenciler açısından da korunma zemini üretmenin yanında) yüz yüze eğitim kaynaklı virüsle mücadele risklerini de en aza indirecektir. Öğretmenlerin asli görevlerinin dışında, COVİD İle mücadele için, Dinamik Denetim ekiplerinde ,Filyasyon ekiplerinde, Vefa Sosyal Destek  gruplarında, Seyahat Komisyonlarında en fazla görev alan ve halende bu ekiplerde en önde görev yapan bu eğitimci kitlenin  aşılanmasının gecikmesi bu insanları ciddi olarak tehlikeye atmaktadır. “

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu