GündemEğitimGörüntülü Haberlerİlçe Haberleri

Eğitim Emekçileri Büyükşehir’den Ulaşımda İndirim İstiyor

Eğitim Emekçileri Büyükşehir’den Ulaşımda İndirim İstiyor

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin öğretmenler için Balıkesir Büyükşehir Belediyesinden bir talepte bulundu. Eğitim emekçilerinin ulaşım ücretlerinde indirim istedi.

Grbz Shn Scaled

Balıkesir Büyük şehir belediyesinden bir talebimiz var diyen Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin “ Eğitim emekçilerinin bu kadar sıkıntı çektiği bu dönemde. ulaşım ücretlerine getirilen bir indirim bir nebze rahatlama sağlar” dedi. Ulaşım fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çeken Şahin, “Öğretmenlerimize Öğretmen indirimi istiyoruz ”dedi.

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Gürbüz Şahin “Ana arterlerde ulaşımın sağlanması konusunda, ilçelere giden araçların ulaşımı konusunda indirim istiyoruz. Bazı kentler bunu yapıyor Balıkesir Belediyesinden de talebimiz bu” şeklinde konuştu.

“Sendika Rekabeti Emekçileri Bölmek İçin Kullanılmamalı”

Eğitim sen İl Başkanı Gürbüz Şahin sözlerine “Bizler iş yerinde hangi memur çalışıyorsa, düşüncesi ne olursa olsun ekmeğini büyütecek bir araç olarak sendikayı kullanması gerektiğini düşünüyoruz. Sendikalar çok önemli bir araç etkili bir silah ve bu etkili aracı sendika rekabeti ve emekçileri bölmek için kullanılırsa, Türkiye’de son 20 yıldız bu yapılıyor maalesef. Etkisizleşir ve insanların sendikalardan beklentisi de olumsuz olur” dedi.

“Emekçilerin Sesi Olmaya Çalışıyoruz”

Gürbüz Şahin Balıkesir Eğitim Sen olarak yaptıkları çalışmalara da değindi. Şahin şöyle konuştu: ““Önümüzdeki dönem içerisi için Balıkesir’de bütün sendikaların içinde olabileceği, emekçilerin ekmeğini büyütmek için bir program önüne alabileceği bir süreci kurgulamak için harekete geçtik. Eğitim sen olarak ’da Balıkesir sendikalar birliğini kurduk. KESK’e bağlı iş kollarının içerisinde olduğu bir platform kurduk. Önümüzdeki dönem bunu daha da geliştirip emekçilerin sesi soluğu olmaya çalışacağız.” dedi. Muhammed Can Akyürek

www.gazetemerhaba.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu