GündemEğitim

EĞİTİM-İŞ ‘‘AÇTIĞI YOLDA, GÖSTERDİĞİ HEDEFTEYİZ’’

Danıştay’ın okullarda uygulanan ‘Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesi üzerine açıklama yapan Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Balıkesir Şubesi, verdikleri mücadelenin ardından öğrenci andının okullara tekrar döndüğünü belirttiler.

İlköğretim okullarında ‘Öğrenci Andı’nı kaldıran yönetmelik hükmü Danıştay kararıyla iptal edildi. Bu konuda büyük bir hukuk mücadelesi verdiklerini söyleyen Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (EĞİTİM-İŞ) Balıkesir Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri, EĞİTİM-İŞ Genel Eğitim İş Sendikası Genel Merkez Özlük Hukuk Danışmanı Maksut Balmuk ile birlikte basın açıklaması düzenlediler.

‘‘BEŞ YILDIR SÜREN HUKUK MÜCADELESİ’’

EĞİTİM-İŞ Balıkesir Şubesi adına basın açıklamasını okuyan EĞİTİM-İŞ Genel Eğitim İş Sendikası Genel Merkez Özlük Hukuk Danışmanı Maksut Balmuk ‘‘Türk Milleti’nin doğru, çalışkan ve Atatürk’ün izinde olduğunu yarının geleceği olan çocuklarımızın zihnine yazan ‘Öğrenci Andı’, 5 yıldır sürdürdüğümüz hukuk mücadelesinin ardından okullara geri dönmüştür. Ümmet toplumundan ulus toplumuna geçişin sembolü olan ‘Öğrenci Andı’nı bir yönetmelik değişikliğiyle kaldırılmasıyla başlayan hukuk savaşında üst yargı, son noktayı koymuştur. Danıştay 8. Dairesi öğrenci andının okunmasının kaldırılmasına ilişkin düzenlemenin iptaline karar vermiş, bu kararında; ‘Öğrenci Andı’nda yer alan kavram ve ilkelerin, anayasamızda anlamını bulan kavram ve ilkeler olduğu gibi milli eğitim sistemimizin Kanun ve Yönetmelikte belirlenen, düzenlenen temel amaçlarını ortaya koyduğu vurgulanmıştır’’ ifadelerine yer verdi.

‘‘BAŞÖĞRETMEN ATATÜRK’ÜN EĞİTİM NEFERLERİYİZ’’

Balmuk yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,‘‘Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin mayasını, özünü oluşturan Türklük vurgusu bir ‘ırkı’ ifade etmemektedir. ‘Öğrenci Andı’nın ırkçı vurgular içerdiği, ‘dayatmacı, ayrımcı, dışlayıcı’ olduğu iddiasına itibar edilmesi mümkün değildir. Ortak kültür birliğine dayalı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucu iradesi ve özüyle çelişen bu çarpık bakış açısını şiddetle kınıyoruz. Kararın Milli Eğiti Bakanlığı tarafından acilen uygulanmasını ve öğrenci andının tekrar mevzuata girmesini talep ediyoruz. Eğitim-İş olarak; MEB’in Danıştay’ın ilgili kararının gereğini yerine getirmemesi halinde her türlü hukuki ve örgütlü mücadelemizi sürdüreceğimizi duyuruyoruz. Tüm gerici uygulamalara karşı her türlü mücadeleyi verip, Cumhuriyet ruhunun çocuklarımıza aşılanmasına engel olmak isteyen her güce karşı dimdik duracağımızı ilan ediyoruz. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim neferleri olarak ‘Açtığı yolda gösterdiği hedefe hiç durmadan yürüyeceğimize ant içiyoruz!’’ Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu