Gündem

Eğitim İş Toplu Sözleşme Masasına Oturdu

Eğitim İş Toplu Sözleşme Masasına Oturdu

Eğitim İş Sendikası genel merkez ve şubelerinin çalışanları için Tez-Koop-İş ile masaya oturarak toplu iş sözleşmesini imzaladı.

ÇALIŞAN ÜCRETLERİNE ARTIŞ

Eğitim İş Sendikası genel merkez ve şubelerinin çalışanları için toplu sözleşme masasına oturdu. Yetkili sendika Tez-Koop-İş ile yapılan toplu sözleşme sonunda bunun yanısıra Aralık 2020 itibariyle yeni işe girerek asgari ücret ile çalışanların ücretlerinde Ocak 2021 itibariyle net yüzde 27,64 artış sağlandı.  Ayrıca ilk kez kıdeme dayalı uygulama ile kıdem ödeneği konularak, sorumluluk ödeneği imza altına aldılar. Yapılan toplu sözleşme ile her yıl ödenen Yılbaşı, 1 Mayıs ve Kuruluş (Ekim) ikramiyeleri ile her ay ödenmekte olan yemek ve yol ücretlerine yüzde 49 ile yüzde 148 aralığında artışlar sağladı.

 “HAKLARI ARTTIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ“

Eğitim İş Genel Merkez yetkilileri toplu iş sözleşmeleri ve sonuçları ile ilgili açıklamada bulunarak şunları kaydettiler:  “Ayrıca çalışanlarımızın emeğinin tam karşılığı olmasa da bütçe imkanları doğrultusunda yapılan artışlarla maaşlarında yapılan zamlar hariç ek ödemelerinde kıdeme göre değişmek üzere en az 289 liralık artış gerçekleştirilmiştir. Öte yandan ek ödemelerin aylık ortalama getirisi en az net 635 liradan 924 liraya çıkarılarak net yüzde 45,51 artış sağlanmıştır. Bunun yanısıra sendikamızın büyümesinde emeği mutlak olan çalışanlarımıza teşekkür ediyor sendikamız büyüdükçe çalışanlarımızın ekonomik ve özlük haklarını da arttırmaya devam edeceğiz.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu