GündemEğitimİlçe Haberleri

Eğitim ve öğretimde kalite

Eğitim-öğretim sistemlerinde kaliteyi artırmak için Balıkesir’de yaşama geçirilen projeler sürüyor.

 

 

Balıkesir Valiliği tarafından hayata geçen Bengi projesi ile yabancı dil öğretimi, kültürel, sosyal, sportif faaliyetler ve akademik ilerleme konuları ele alınarak çeşitli etkinliklere yer veriliyor.

 

İlçelerde de etkin olarak sürdürülen Bengi projesinde yer alan bazı ilçeler ve yapılanlar şöyle; Burhaniye’de BENGİ Projesi kapsamında uygulamalar devam ediyor.

Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Vali Ersin Yazıcı tarafından başlatılan Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) kapsamında Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde düzenlenen toplantıda,  Okul Aile Birliği Başkanları bir araya geldi. Kaymakam Hüseyin Öner önderliğinde, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhan Levent, BENGİ Projesi hakkında velileri bilgilendirdi. Çocukların eğitimlerinde ileriye dönük neler yapılabilir konuşulurken, ortaya çıkan fikirler tek tek not alındı. Toplantıların sürekli yapılacağını bildiren Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, “Çocuklarımızın gelecekleri için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Velilerimiz ile de bu konu hakkında birlikte hareket etmek, eminim ki eğitimde başarıyı getirecektir. ” dedi.

 

MARMARA’YA UZANAN PROJE

Marmara  Kaymakamı Mehmet Tunç, BENGİ Projesi kapsamında, Merkez İlk/Ortaokulu ile Marmara Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret etti.

“Okuma Saati” etkinliğine katılan Kaymakam Tunç, BENGİ Projesi kapsamında kitap okuma alışkanlığı kazandırılması, değerler eğitimi, akademik başarı, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler ile okul-veli işbirliğinin arttırılmasının önemini vurguladı.Akabinde öğrencilerle, velilerle, okul-aile birliği üyeleriyle öğretmenlerle ve okul idarecileriyle ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

 

EDREMİT BENGİ YOLCULUĞUNDA

Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı da, İstiklal İlkokulu Öğrencileriyle “Kitap Okuma Saatinde” bir araya geldi. Kitap okuma alışkanlığını geliştirmek için düzenlenen  etkinlikte öğrenciler ile bir araya gelen Kaymakam Ali Sırmalı, BENGİ Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Öğrencilere kitap okumanın faydalarını anlatan Kaymakam Sırmalı , “Kitap okumak sizi daha duyarlı bir birey hâline getirir.” dedi

Daha sonra öğrencilerin sorularını cevaplayan Kaymakam Ali Sırmalı, “Öğrenciler bizim geleceğimizdir. Onların okul başarılarını artırabilmek için kitaplara erişimini kolaylaştırmak hepimizin görevidir. Bu bağlamda  öğrencilerimizin ne zaman kitaba ihtiyaçları olsa, kitap gönderebiliriz. Bütün bu çabalarımız onların iyi bir şekilde yetişmelerini sağlamak içindir.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Delibey’in eşlik ettiği kitap okuma etkinliğinin ardından Kaymakam Ali Sırmalı tarafından öğrencilere kitap hediye edildi.

 

KEPSUT’TA OKUMA SAATİ

Kepsut Kaymakamı Murat Atıcı ise Kepsut Oktay Koçman Ortaokulunda  “okuma saati” faaliyetine katılarak, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere, gelecekle ilgili hedeflerini büyük tutmaları ve bu hedeflere kararlılıkla yürümeleri öğüdünde bulunan Kaymakam Atıcı, “Bizim için önemlisiniz, çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz.” dedi.

 

Ali Osman Ata

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu