Özel Haberlerİlçe Haberleri

Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin’den 1 Mayıs’a Sıcak Çağrı

Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin, ülkenin tarihinin en zorlu ekonomik ve siyasi krizlerinden birinde, emekçilerin haykırdığı bir çağrıda bulundu. Basın toplantısında, temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, ekonomik kazanımların azaldığına dikkat çekti.

Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin’den 1 Mayıs’a Sıcak Çağrı

Egitim Sen Baskani Gurbuz Sahinden 1 Mayisa Sicak Cagri 1
Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin’Den 1 Mayıs’A Sıcak Çağrı

Ekonomik Sıkıntılar ve Adaletsizlik

Türk lirasının sürekli değer kaybetmesi ve yüksek enflasyonun ekonomiyi sıkıştırdığı bir dönemde, Şahin, emekçi sınıfların zorlu koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini, finans tekelleri ve fabrikatörlerin ise kâr rekorları kırdığını belirtti.

İktidarın “Düşman” Algısı

Şahin, iktidarın tüm muhalifleri “düşman” olarak gördüğü bu dönemde, işçilerden kamu emekçilerine, sağlık emekçilerinden mühendislere kadar birçok kesimin hedef alındığını ifade etti.

Egitim Sen Baskani Gurbuz Sahinden 1 Mayisa Sicak Cagri 2
Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin’Den 1 Mayıs’A Sıcak Çağrı

İş Cinayetleri ve Vicdansızlık

Artan iş cinayetleriyle birlikte, mültecilerin ucuz iş gücü olarak kullanılmasını ve kadın emeğinin değersizleştirilmesini eleştiren Şahin, sorumluların hesap vermediğini vurguladı.

1 Mayıs’ın Gücü ve Talepler

1 Mayıs’ın, emekçilerin sesini duyuracağı bir gün olduğunu belirten Şahin, asgari ücretin yükseltilmesi, çalışma sürelerinin düzenlenmesi, vergi adaleti ve iş cinayetlerine karşı önlemler gibi konularda taleplerini dile getirdi.

Balıkesir’de 1 Mayıs Coşkusu

Balıkesir’de düzenlenecek 1 Mayıs mitingine tüm işçi ve emekçileri davet eden Şahin, Bahçelievler Mahallesi’nde toplanacaklarını ve mitingin Kuva-yi Milliye Meydanı’nda gerçekleşeceğini duyurdu.

Egitim Sen Baskani Gurbuz Sahinden 1 Mayisa Sicak Cagri 3
Eğitim Sen Başkanı Gürbüz Şahin’Den 1 Mayıs’A Sıcak Çağrı

Haber: Buse Tuncay

Gürbüz Şahin: ‘Maaşlar Eriyor’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu