GündemEğitim

Eğitim Sen Görüş Yazısına Dikkat Çekti: “Ek Ders Ücretleri Verilmeyecek!”

Eğitim Sen Görüş Yazısına Dikkat Çekti: “Ek Ders Ücretleri Verilmeyecek!”

Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı H.İbrahim Kilciler Pandemi sürecinde eğitim sisteminin yönetilemediğini söyledi. Kilciler,” aşılamayıda beceremediler” diyerek , “yönetimsel hatalar ve beceriksizlik var” dedi.

Kilciler, ek ders ücretlerine dikkat çektiği açıklamasında, “ Öğrencilerin birçoğu uzaktan eğitime erişim sağlayamazken Milli Eğitim Bakanlığı, yeni aldığı karar ile yüz yüze ve uzaktan eğitimde öğrenciler derse katılım sağlamazsa öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı kararda, “Öğretmenlerin, öğrencilerin derse katılmamaları nedeniyle yerine getiremedikleri ders görevlerini yapmış sayılmalarının mümkün bulunmadığı değerlendirilmektedir” dedi.

“Aşılama Yüzde 10’da Kaldı”

“Salgının başından beri eğitim sistemini yönetemeyen ve öğretmenlere uygulanması gereken aşılamayı bile beceremeyen Milli Eğitim Bakanlığı, yeni aldığı karar ile öğretmenlerin ek ders ücretlerinin kesileceğini açıkladı. Aşılamanın bir yılı geçmesine rağmen hala %10 civarlarında kalması, fabrikalarda işçilerin kesintisiz çalışmaya devam etmesi, okulların zaman zaman yüz yüze eğitime önlemler alınmadan açılması vaka sayılarının ve vefatların bırakın azalmayı, katlanarak artmasına yol açmıştır. Sağlık Bakanlığının vaka sayılarının azaldığını değil, artış hızının azaldığını açıklaması da bundandır.”

“Eğitimci İçin Görüş Yazısı Ne Diyor?”

“10 yaş altı çocuğu olan kadın çalışanların izinli sayılmasına dair genelge varken; illerde, ilçelerde hatta okullarda farklı uygulamalar yapılıp kimi yöneticiler durumu uyan arkadaşlarımızı izinli sayarken, kimileri böyle bir iznin milli eğitim çalışanına uygulanamayacağını söylemektedir. Bir de öğrencinin derse katılmaması durumunda öğretmenin ders ücretinin verilemeyeceğine dair görüş yazısı var. öğretmenlerin böylesi bir dönemde yoğun gayret çalışmalarının görmezden gelinip ücretlerinin kesilmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığını belirtiyoruz ”Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu