GündemEğitim

Eğitim Sen “Kadına Yönelik Şiddet Ve Cinayetler Tolere Edilemez”

Eğitim Sen “Kadına Yönelik Şiddet Ve Cinayetler Tolere Edilemez”

 

Balıkesir Eğitim Sen kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin tolere edilemez diyerek Balıkesir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

 

Açıklama öncesi Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanı Halil İbrahim Kilciler, “Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Derya Yanık, pandemi döneminde kadına yönelik şiddeti talere edilebilir gördü. Ancak, Balıkesir’de 2 kadın öldürüldü, 6 yavrumuz yetim kaldı ”dedi. Kilciler, Konuyla ilgili Balıkesir Eğitim Sen Şube Sekreteri Sultan Aydın’ın yaptığı açıklamaya dikkat çekti.

“Tolere Edemeyiz, Kabul Edilemez”

Balıkesir Eğitim Sen, dün Kadına yönelik şiddet ve cinayetlerin kabul edilemez olduğunu belirten bir açıklama yaptı. Eğitim Sen Şube Sekreteri Sultan Aydın, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonunda söylediklerinin kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Aydın “Kadın Düşmanı Politikalar”

Sultan Aydın yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddet her geçen gün artmakta küresel bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Kadınlar her gün evde, işte, okulda, sokakta erkek şiddetine maruz kalabilmekte ya da şiddet tehdidi altında yaşamlarını sürdürürken siyasal iktidar, kadına yönelik şiddeti önlemek ve kadın kazanımlarını geliştirmek yerine kadın düşmanı politikaların sürdürücüsü olmaya devam etmektedir ”dedi.

“Şiddeti Menfur ve Meşru Gösteren Tutum”

Sultan Aydın, “TBMM “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırma Komisyonu”nun önceki gün gerçekleşen toplantısında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın sunumu Türkiye’nin kadına yönelik şiddetle mücadeledeki yaklaşımını bir kez daha ortaya koymuştur Kadınların gerçek sorunlarından uzak ve kadın bilincinden uzak olduğunu göstermiştir. Sayın Bakana sesleniyoruz; kadına yönelik şiddeti münferit ve meşru gösteren anlayışınıza ve kadın düşmanı politikalara biz kadınların tahammülü kalmadı. Bizim bir kişi daha eksilmeye niyetimiz yok. Kadınlardan özür dilemeli ve istifa etmelisiniz. Hatırlanacağı üzere Ramazan ayında da 10 yaşındaki çocuğa Ramazan ayı nedeniyle ikram yapmadığını, koruma evinde kaldığını söylemesi ve kendi inancına göre yönlendirmesini kabul etmiyoruz. Bir kereden bir şey olmaz diyenleri Ensar Vakfındaki olaylardan da hatırlıyoruz.”

“Kadına Yönelik Şiddet Münferit Değil Politiktir”

Aydın açıklamanın devamında“ Biz kadınlar ekonomik olarak ta yoksullaşırken, şiddet ve istismar altında zorlanırken kadına karşı meşru yaklaşımları kabul etmiyoruz. Yılmadan ve bıkmadan yıllardır söylediğimizi buradan bir kez daha ifade ediyoruz; “Kadına Yönelik Şiddet Münferit Değil, Politiktir“.  Bu şiddeti önlemenin en önemli yolu toplumsal cinsiyet eşitliğinin yaşamın her alanında sağlanmasından geçer.  İstanbul Sözleşmesi’nin tüm maddeleriyle birlikte hayata geçirilmesinden, caydırıcı yargı kararlarından, yeterli sayıda sığınma evinin açılmasından ve iktidarların şiddeti besleyen gerici, militarist, kadın düşmanı ayrımcı politikalarından vazgeçmesinden geçer.”

“Kadın Olarak Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz”

“Eğitim sen olarak, kadına yönelik şiddetteki artışı tolere edilebilir olarak gören zihniyete karşı, İstanbul Sözleşmesi’nden yaşamlarımızdan, haklarımızdan eşit ve özgür yaşam mücadelemizden vazgeçmeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz. Kadına yönelik şiddeti de, şiddeti meşrulaştıran zihniyeti de TOLERE etmiyoruz. Yaşamın her alanında kadın mücadelesi ve kadın dayanışması ile eşit ve özgür bir toplumu hep beraber inşa edeceğiz.”

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu