GündemEğitimÖzel Haberler

EĞİTİM SENDİKALARINDAN NE MESAJLAR VAR?

2019-2020 Eğitim ve öğretim yılı nedeniyle açıklamalarda bulunan Eğitim-Sen, Eğitim-İş, Eğitim-Bir-Sen ve Türk-Eğitim Sen Balıkesir Şube Başkanları, Balıkesir’deki eğitim durumunu değerlendirdiler. Başkanlardan öğrencilere ve ailelerine mesajlar var.

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Demiralp ve Türk- Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki, Balıkesir’deki eğitim durumunu değerlendirdiler. “Yeni eğitim öğretim yılı kaosla açılıyor” diyen Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut’un yanı sıra Türk-Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki, “Eğitimde liyakata ihtiyaç var” dedi. Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Demiralp, “Eğitime yatırım eksildi” dedi. Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk ise, “Öğretmenlere alın terinin karşılığı verilmelidir” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-BİR SEN

ÇABUK “ÖĞRETMENLERE ALIN TERİNİN KARŞILIĞI VERİLMELİ”

Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, eğitim sisteminde köklü bir reforma ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Çabuk, “Yeni eğitim ve öğretim yılımız başladı. Tüm ülkemize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olsun. Geleceğin teminatı olan öğrencilerimizi iyi bir vatandaş, vatana millete hayırlı çocuklar, anne ve babalarına hayırlı evlatlar olarak yetişmeleri için biz de elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Toplu sözleşme sürecinden çıktık. Tabi hükümet eğitim çalışanlarına hak ettiği zammı vermedi. Kırgınız. Eğitim camiası bu ülkenin omurgasıdır. En önemli yapı taşıdır. Devletimiz, gecesini gündüzüne katan fedakar öğretmenlerimizin alın terinin karşılığını vermelidir. Biz bunu talep ediyoruz. Eğitim zor bir iş. O işi de insanlar büyük fedakarlıklarla yapıyorlar. Öğretmenlerimizi ve eğitim camiamızı mutlu etmek gerekir. Çünkü mutsuz olan eğitimciler, öğrencilere en iyi eğitimi verirken de verimli olamazlar. Mutsuz bir eğitimcinin çocuklara faydalı olması da mümkün değildir. Biz bu doğrultuda inşallah gelişen ve büyüyen Türkiye’yi yeni kuşaklarla çok daha iyiye taşıyacağız” ifadelerini kullandı.

ÇABUK “EĞİTİMDE REFORMA İHTİYAÇ VAR”

Eğitim sisteminde reforma ihtiyaç olduğunu söyleyen Eğitim-Bir-Sen Balıkesir Şube Başkanı Mehmet Çabuk, “21. Asrın acımasız rekabet ortamında bu çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için yeni bir eğitim sistemine ihtiyaç var. Yeni bir reforma ihtiyacımız var. Bu konuda da eğitim siteminde önemli bir değişim bekliyoruz” dedi.

“8 YILINI TAMAMLAYANLAR YENİ KURUMLARA ATANDI”

Balıkesir’de bazı okulların müdürlerinin değiştiğini söyleyen Başkan Çabuk, “Eğitim yöneticiliği yönetmeliğinde aynı kurumda 4 yılı tamamlayanlar yeni bir değerlendirmeye alınıyor. 8 Yılını tamamlayanlar ise farklı kurumlara atanıyor. EK 1 puana dayalı olarak tercih ettikleri kurumlara atandılar. Bir kısım okul idarecilerinde değişiklikler oldu. Bundan sonra sınava dayalı sistemle atamalar olacak. Henüz 4 yılını tamamlamayanlar görevlerinin başındalar. Ama 8 yılını tamamlayan idarecilerimiz farklı kurumlara atandılar. Bu tür değişimlerin olması doğaldır. Yadırgamamak lazım” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-SEN

BULUT “EĞİTİM DÖNEMİ KAOSLA BAŞLIYOR”

Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, 2019-2020 eğitim ve öğretim yılının kaosla başladığını dile getirdi. Başkan Bulut, “Yeni eğitim ve öğretim yılı bir sürü sorunla açıldı. Kayıtlar ile ilgili karmaşıklıklar hala sürüyor. Liselerin kontenjanları öğrenci sayılarını karşılamıyor. Geçen yıl adrese dayalı kayıt sistemini savunuyorlardı. Ama o da fiyasko ile sonuçlandı. Öğrencinin istediği okula yerleştirilmesi zorlaştı. Bu kapsamda yüzde 60 meslek lisesi yüzde 40 genel bilgi lisesi yani Anadolu Liseleri olarak belirlendi.

“MADDİ YÜK ARTTI”

Öğrencilerin evlerinden uzak liselere yerleştirilmeleri nedeniyle servis ücretlerinin de artacağını söyleyen Başkan Bulut, eğitimin maddi yükünün velilerin omuzlarına yüklendiğini dile getirdi. Öğretmenlerin de yeni eğitim ve öğretim yılına sorunlarla başladığını söyleyen Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut , “Öğretmenler de yeni eğitim ve öğretim yılına sorunlarla başlıyorlar. Müfredatın içeriği konusunda ders saatleri belirlenmemiş durumda. Ortada bir belirsizlik var. Toplu sözleşme masasında öğretmenlerin sorunları hakem heyeti tarafından dikkate alınmadı” dedi.

“BALIKESİR’DE OKUL MÜDÜRLERİ DEĞİŞTİ”

Balıkesir’de okulların müdürlerinin de değiştiğini dile getiren Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, “Balıkesir’de tüm okulların müdürleri değişti. Bu yeni eğitim öğretim yılında sorunları da beraberinde getirecek. Çünkü müdürler tam olarak yeni okullarına uyum sağlayamayacaklar. Okul düzeniyle ilgili sıkıntılar yaşanacak. Bunun yanı sıra Balıkesir’de ortaokul sayısı yetersiz. Nüfusun yoğun olduğu yerlerde ortaokul yok. Ortaokulların olduğu yerlerde nüfus seyrek. Yani 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı sorunlarla açılıyor” ifadelerini kullandı.

TÜRK-EĞİTİM-SEN

BAKİ “EĞİTİMDE LİYAKAT ÖNEMLİ”

Türk-Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki, “Yeni eğitim ve öğretim yılı açıldı. Tüm öğrencilerimize başarı dolu bir eğitim yılı diliyorum. Velilerimiz de öğretmenlere güvensinler. Öğretmenler, öğrencisi için her zaman en iyisini ister. Bunun yanı sıra bizim Balıkesir’de en önemli sorunumuz liyakat. Balıkesir’de geçen yıl eğitim idarecileri ile ilgili sıkıntılar oldu. Liyakata önem verilmediğinden başarısızlığın en önemli nedeni bu liyakatsız durum. 2013-2014 yıllarında bütün okul müdürleri görevden alındı. Liyakatsız arkadaşlar göreve geldi. Son atamalarda liyakatlı arkadaşların okullarındaki başarı gözle görülür derecede yüksek. Bu kurum içi düzenin de en önemli kıstası” dedi

“ÖNCELİĞİMİZ ÖĞRENCİMİZ”

Öğretmenlerin sorunlarına da değinen Türk-Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ahmet Baki, “Öğretmenlik mesleği severek isteyerek tercih edilen bir meslek. Ne kadar olumsuzluk olursa olsun, öğrencilerinin başarısı için gece gündüz çalışır. Maddi boyut ikinci planda kalıyor. Ama tabi ki toplu sözleşme sürecinde iyi bir zam olsaydı çok daha iyi olurdu. Öğretmenlerimizin yaşam kalitesinin yüksek olması ve maddi kaygılarının olmaması işlerine de yansır, verimleri de artar” ifadelerini kullandı.

EĞİTİM-İŞ

DEMİRALP “EĞİTİME YATIRIMDAN VAZGEÇİLDİ”

Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Mustafa Demiralp, Milli Eğitim bakanlığı tarafından eğitime yatırım yapılmaktan vazgeçildiğini söyledi.. Başkan Demiralp,” Milli Eğitim Bakanlığı milli eğitime yatırım yapmaktan vazgeçti. Kuva-yi Milliye Ortaokulu için hazırlanan binaya 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi taşındı. Burhan Erdayı İlkokulu’nun yeni binası için Milli Eğitim Bakanlığı ödenek göndermedi. Bu sene de eski binada devam edecekler. Milli Eğitime yatırım bütçesi her sene düşüyor. Devlet eğitim yatırımlarından çekilmeye başlıyor” dedi.

“YETKİLİ SENDİKA İLE HÜKÜMET TİYATRO ÇEVİRDİ”

Eğitim-İş Balıkesir Şube Başkanı Demiralp, “Öğretmenler yeni eğitim ve öğretim yılına sorunlarla başlıyorlar. Toplu sözleşme masasında yetkili sendika bakanlıkla bir araya geldi. Tiyatro çevirdiler. Daha önce anlaştık diye söyledikleri hiçbirşeyi hakem heyeti vermedi. Eğitim çalışanları büyük bir sıkıntı içinde” ifadelerini kullandı.

“VELİLER KAYIT PARASI ÖDEMEYECEK”

Velilere kayıt parası ödememeleri konusunda uyarıda bulunan Demiralp, “Veliler kayıt parası ödemeyecekler. Okullardan böyle bir talep olduğunda veliler sendikamıza başvurabilirler. Bu konunun takipçisiyiz. Ayrıca tüm yaz boyunca okulların bakım ve tadilatları bütçe yetersizliğinden yaptıralamadı. Şimdi okullar kendi imkanlarıyla bu tadilatları yaptırmak zorundalar. Bu da velilerden bağış adı altında para toplanması demek. Yeni eğitim ve öğretim yılı hayırlı olsun diyeceğim. Ama bu şartlarda ne kadar hayırlı olur bilinmez” dedi. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu