GündemDünyadan HaberlerEğitim

Eğitim Tarihine Işık Tutacak Materyaller NEF’te Sergileniyor

Eğitim Tarihine Işık Tutacak Materyaller NEF’te Sergileniyor

Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi’nde (NEF) Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi’nin desteklediği proje kapsamında kurulan “Mustafa Necati Bilim ve Eğitim Tarihi Müzesi” ziyaretçilerini bekliyor.

REKTÖR KUŞ AÇILIŞDA

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş da beraberinde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Turgut Kılıç’la birlikte Mustafa Necati Bilim ve ayrıca Eğitim Tarihi Müzesi’nin açılış programına katıldı. Rektör Kuş programda Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk ve ayrıca proje ekibinden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Rektör Prof. Dr. İlter Kuş, gerçekleştirilen projede emeği geçenleri tebrik ederken, kurulan müzenin fakülte ve ayrıca üniversite için hayırlı olması dileklerinde bulundu.

EĞİTİM MATERYALLERİNİ TEK MERKEZDE TOPLADILAR

Mustafa Necati Bilim ve Eğitim Tarihi Müzesi hakkında Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Serap Öz Aydın da katılımcılara bilgiler verdi. Projenin  kökleri 1910’a uzanan Necatibey Eğitim Fakültesi’nin kuruluşundan bugüne kadar kullanılan ders araç-gereç ve ayrıca materyallerinin belli bir merkezde toplanmasını sağlamak olduğunu belirtti. Aydın toplanan malzemelerin Bilim Tarihi, Eğitim Tarihi ve ayrıca Laboratuvar derslerinde öğrenme materyalleri olarak kullanılması amaçlandığını da söyledi. Doç. Dr. Serap Öz Aydın, projenin yürütülmesinde ve ayrıca sonuçlandırılmasında emeği geçen Doç. Dr. Ruhan Benlikaya, Dr. Öğr. Üyesi Vahide Nilay Kırtak Ad, Araş. Gör. Dr. Alper Kabaca ve ayrıca Araş. Gör. Fahrettin Filiz’e teşekkür etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu