Balıkesir KYK’da Gece Yarısı Panik! Güvenlikler Kapıyı Böyle Açtı
Balıkesir’in Çağış Kampüsü’ndeki KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda yaşanan asansör arızası öğrencileri korkuttu. Gençler dakikalarca içeride mahsur kaldı, panik anları ise kameraya yansıdı.
Balıkesir – Çağış Kampüsü KYK Erkek Öğrenci Yurdu’nda gece saatlerinde meydana gelen asansör arızası kısa süreli paniğe neden oldu. Asansörün aniden durmasıyla içeride bulunan öğrenciler yaklaşık 20–30 dakika boyunca mahsur kaldı.
Olay, öğrencilerin asansörü kullanmak istemesiyle başladı. Kabin bir anda durdu ve kapılar açılmadı. İçeride kalan gençler, cep telefonlarıyla dışarıdaki arkadaşlarına haber verdi. Yurtta görevli güvenlik personeli hızla olay yerine gelerek anahtar yardımıyla kapıyı açtı. Servis ekibi ulaşmadan yapılan müdahalede öğrenciler güvenli şekilde dışarı çıkarıldı.

Kurtarma sırasında diğer öğrenciler de dışarıdan destek verdi. Görüntülerde öğrencilerin panik anları ve kapının zorlukla açıldığı görülüyor.
“Bir anda durdu, içeride nefes alamadık”
Asansörde mahsur kalan öğrencilerden biri, “Bir anda durdu, içeride nefes alamadık, çok korktuk ama kısa sürede çıkarıldık” dedi. Olay sırasında kimsenin yaralanmadığı, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Teknik inceleme başlatıldı
Yurt yönetimi, arızanın nedenini belirlemek için teknik inceleme başlattı. Asansör geçici olarak kullanıma kapatılırken, bakım sürecinin tamamlanmasının ardından yeniden devreye alınacağı belirtildi.