GündemEğitimTürkiye Gündemi

Eğitim’de Türkiye Yüzyılı Balıkesir’de Yapılan Projeler

Eğitim’de Türkiye Yüzyılı Balıkesir’de Yapılan Projeler

 

Balıkesir’de 17 yeni anaokulu açıldı. Temel eğitimde artış ve ortaöğretimde artış gerçekleşti. Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı öğretmenevinde bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

1231231

Açıklamada çırak ve kalfa sayısının 13.023 olduğunu ifade eden Müdür Tatlı; Türkiye’de açılan 7. Uluslararası Meslek Lisesinden 1 tanesinin de Balıkesir’de olduğunu dile getirdi. Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uluslarası liselerden birisi.

 

56346

Meslek Liselerinde AR-GE Merkezi

Balıkesir ilinde Savaştepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Nurettin Çarmıklı Madencilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak Balıkesir’de 2 AR-GE merkezi bulunuyor.

 

OSB Mesleki Eğitim Merkezi

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan mesleki teknik lisesi de Balıkesir’de kuruldu. Ayrıca  mesleki eğitim merkezi telafi programlarına değinildi. Programlarda mesleki eğitim merkezlerine katılan; Lise önlisans ve lisans mezunları için telafi programının gerçekleştiği bilgisi basına sunuldu.

 

Ücretsiz Kaynak Dağıtımı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı il genelinde ücretsiz yardımcı kaynak dağıtımı yaptıklarını da ifade etti. Ücretsiz yardım kaynak dağıtımı kapsamında il genelinde 3.013.061 adet yardımcı kaynak verdiklerini söyledi.

 

Köy Yaşam Merkezleri ve Matematik Seferberliği

Balıkesir’de 59 köy yaşam merkezi açıldı. Kullanılmayan tüm köy okulları köy yaşam merkezine dönüşecek. Ayrıca 4 farklı alanda yaz okulu açıldı Bunlar; Bilim Sanat Matematik ve İngilizce alanları oldu. 991 öğrenci bu yaz okullarında eğitim gördü. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık hizmeti açıldı. Toplamda: 200.00 öğrenci ve 16.000 öğretmen bu danışmanlık hizmetinden yararlandı. Matematik Seferberliği ile Balıkesir’de il genelinde birçok okulda çeşitli projeler ve çalışmalar yapıldı. Teknoloji Tabanlı Matematik Uygulamaları Webinar’ı Prof.Dr. Hülya Gür ve BT İl Koordinatörü Ümit Yel tarafından uygulandı.

 

Öğrencilere Ücretsiz Yemek Hizmeti

Balıkesir’de ücretsiz yemekten yararlanan taşımalı öğrenci sayısı 16.514 öğrenciye yemek hizmeti sunuldu. Ayrıca 6 Şubat 2023 tarihi itibariyle 33.585 taşımalı öğrenci ile okulöncesi beslenme desteği alacak öğrenciler olmak üzere öğrencilere yemek hizmeti sunulacak.

 

Kütüphanesiz Okul Kalmayacak

İl genelinde okullarda 319 kütüphane 20 geri dönüşüm kütüphanesi açıldı. Mevcut kitap sayısı 1.000.000 iken hedef ise; 1.700.000 kitap. Bina güçlendirmeleri kapsamında ise toplamda 47 bina güçlendirilip 8 tane okulun yıkıma karar verildi. Yeni derslikler açıldı.

 

Hayat Boyu Öğrenme

Halk Eğitim merkezlerinde kursiyerler kurs hizmetlerinden faydalandı. Aile Okulu projesi kapsamında ise Milli Eğitim Bakanlığının da desteklediği proje olarak Balıkesir’de 12.852 öğrenci velisi kurs hizmetlerinden yararlandı. Engelli Halk Eğitim Merkezi açıldı, 18 yaş üzeri engelli olan vatandaşlara sürekli eğitim desteği sağlamak için Karesi Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Özel Yürekler Kurs Merkezi açıldı. Ayrıca Altıeylül, Bandırma ve Edremit ilçelerinde de Engelli halk eğitim merkezi açılacak. 5 Beceri uygulama alanı açıldı.

Bilim Sanat Merkezlerinde Balıkesir il bünyesinde 5 BİLSEM bulunuyor. 1769 öğrenci bu eğitim alanından yararlanıyor. Çevre dostu okullar kapsamında; Balıkesir il genelinde 7 okula güneş enerjiisi 10 okula led aydınlatma sistemleri ve 20 okula baslı musluk bataryaları sağlandı. Elektrik ve su tüketiminden tasarruf elde edildi.

 

Gazetecilere Okul  Yoğurdu Dağıttı

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı’nın konuşmasını gerçekleştirdiği toplantının ardından gazetecilere organik Fahri Kiraz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yaptığı okul yoğurdunu dağıttı. Toplantının ardından Müdür Tatlı Turkuaz Salonu’nda gerçekleşen toplantıya katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Haber: Nursima Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu