GündemEğitimEkonomi

EĞİTİME BASİAD’TAN DESTEK

BASİAD Yönetim Kurulu BİLSEM öğrencileriyle bir araya geldiler. Projeleri ile Uluslararası bir yarışmada Ülkemizi temsil etmeyi hak kazanan öğrencilere BASİAD destek verdi.

Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Kurumu öğrencilerinden Selin Özgüven ve Kerem Dilbaz, Kimya Öğretmenleri Pınar Sabaz danışmanlığında hazırladıkları “ Farklı Kaynaklardan Lactobacillus Sp. Bakterilerinin İzolasyonu Probiyotik Biyopolimer Filmlerin Sentezi Ve Kullanım Alanlarının İncelenmesi “ adlı projeleri ile katıldıkları OKSEEF Proje yarışması sonucunda 2-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Malezya´nın Subang Jaya, Selangor şehrinde düzenlenecek olan “Dünya Buluş Yarışması ve Sergisi WICE (World Invention Competition and Exhibition)” isimli Uluslararası yarışmada ülkemizi temsil etmeye hak kazandılar. Öğrencilerinin bu proje kapsamında yaptıkları buluş ile bir patent başvuruları da bulunuyor.

MALEZYA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEKLER

Proje kapsamında uluslararası yarışmaya katılacak öğrenciler projeyi nasıl meydana getirdikleri konusunda bilgi verirken, projenin detaylarına da değindiler. Kendilerinin hayata geçirdiği bu özgün projenin hak ettiği derece ile ülkemize dönmelerini hususunda temennilerin iletildiği bu buluşmada sözü Balıkesir/Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Müdür Vekili Turgut Kıvanç aldı. Turgut Kıvanç; ”Öğrencilerimizin bu tarz projeleri gerçekleştirmeleri için ortam hazırlıyoruz. Okulumuzda öğrencilerimiz proje hazırlamaya yönelik çalışıyorlar. Uluslararası yarışmada ülkemizi temsil etmeye hak kazanmış bu projemizi hayata geçirebilmemiz için verdiğiniz katkılardan dolayı çok teşekkür ederiz” dedi. 2-6 Ekim 2019 tarihleri arasında Malezya´nın Subang Jaya, Selangor şehrinde düzenlenecek olan “Dünya Buluş Yarışması ve Sergisi WICE (World Invention Competition and Exhibition)” isimli Uluslararası yarışmada ülkemizi temsil edecek, geleceğimiz öğrencilerimize destek olmak amacıyla, öğrencilerin konaklama masraflarını karşılayan BASİAD Yönetim Kurulu Üyelerine, Proje Danışman öğretmenleri Pınar Sabaz ve kurumun öğrencileri de ayrı ayrı teşekkürlerini sundu.

“EĞİTİM HER KADEMEDE OLMALI”

Toplantıya katılan BASİAD üyelerinin ortak görüşü anaokulundan başlamak üzere eğitimin her kademesinde; siyasetten arındırılmış, planlı sürdürülebilirliğe sahip, uluslararası standartlarda eğitimin öğrenciler ile buluşturulmasının tüm vatandaşların üzerinde bir görev olduğu şeklinde oluştu. “Başta ilimizin kamu kurumları olmak üzere; meslek örgütleri ve her alandan sivil toplum kuruluşları, özel sektörümüz bir bütün olarak ve ortak akıl işbirliğinde mutlaka eğitimi destekleyici projeler üretmek, bunları hayata geçirmek ve destek olmak durumundadır” dendi. Balıkesir Sanayici ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki Balıkesir’i temsil edecek olan öğrencilere başarılar dileyerek bu güzel ziyaretleri için Kurum Müdürü ve danışman öğretmenlerine teşekkürlerini sundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu