GündemEğitimİlçe Haberleri

Eğitime Sushi’li destek

BALIKESİR’in Ayvalık ilçesi Küçükköy Mahallesi Necmi Komili İlk ve Orta Okulu bünyesinde eğitim gören çocukları için ‘okula destek gecesi’ düzenleyen aileler, sushi mönüsü ve 4 yıl Ayvalık’ta yaşamış Ressam Orhan Peker’in resim baskılarını müzayede şeklinde sattı.

Çocuklarının eğitim gördüğü Küçüköy’deki Necmi Komili İlk ve Orta Okulu’na katkıda bulunmak isteyen Okul Aile Birliği yönetimindeki aileler, Midi Kafe’de Sushi gecesi ve Orhan Peker sergi-müzayede düzenledi. Bir Japon Mutfağı yemeği olan, haşlanmış pirinç, deniz ürünleri ve sebze ile sunulan sushi’yi, Ayvalık’ta yaşayan Fotoğraf sanatçısı Arif Aşçı’nın eşi Hyeseung Lee’den öğrenerek yapan Midi Kafe sahibi Damien Dessane’nin önerisi ile yapılan etkinliğe katılanlar sushi yedi. Yaşadığı ortamlardaki yerelliği şiirsel bir biçimde resme aktaran ve 1974-1978 yılları arasında Ayvalık’ta yaşayıp, resimlerine Ayvalık’ı da taşıyan Ressam Orhan Peker’in resim baskıları da etkinlikte satışa sunuldu. Müzayede tarzı satılan reprodüksiyonlar ile sushi satışından elde edilen gelir, okula destek için okula verilecek.

‘HERKESTEN DESTEK BEKLİYORUZ’

Okulun ihtiyaçlarını gidermek için dayanışma gecesi düzenlediklerini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Öznur Kahraman, “ Bu yılın son haftasında Midi Kafenin misafirperverliği ile bir gece organize ettik. Okul Aile birliği olarak okulun ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız bir dosya var. Bu ihtiyaçlardan biri de çocukların sanatsal faaliyetlerini sürdürmeleri için bir sanat alanı. Alev- Halis Komili bize bunun için destek taahhüdünde bulundu. Bu geceden elde edeceğimiz gelirle o atölyeyi çeşitli sanatsal malzemelerle donatacağız. Sıra dışı gibi görünebilir sushi gecesi ve bir köy okulu alaka nedir gibi görünebilir. Bence çok büyük bir alaka var. Önemli olan kişinin isteyerek elindekini bize sunması.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu