Gündemİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Ekiplerimiz Gece Gündüz Hizmet İçin Var

Ekiplerimiz Gece Gündüz Hizmet İçin Var

Karesi Belediyesi, Kar yağışının oluşturabileceği bütün olumsuzluklara karşı tüm tedbirlerin alındığını duyurdu.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Belediye olarak  4 Greyder, 2 Loader, 5 Kazıcı- Yükleyici, 1 Tuzlama Robotu, 6 Transit Üzeri Elle Tuzlama Aracı, ile ekiplerin olası müdahalelerde bulunmak için hazır olduklarını söyledi.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, “Hava koşullarına ekiplerimiz hazırlar vatandaşlarımızda tüm olumsuz durumlarda 444 99 10 Karesi Belediyesi Çağrı Merkezi’nden bize ulaşabilirler ”dedi.

“GÜLER YÜZ VE ÇÖZÜM ODAKLI ANLAYIŞI BENİMSEDİK”

Başkan Dinçer Orkan,“Hizmet ederken ekiplerimizde, dinamik, güler yüzlü, çözüm odaklı bir anlayışla çalışma gayretindeler. Belediyemizin Beyaz Masa ve İletişim Merkezi hemşehrilerimizi çözümle buluşturmak için var.Geçtiğimiz yıl  12bin 217 hemşehrimizi Beyaz Masa’da, 28bin 345 hemşehrimizi ise İletişim Merkezi’nde çözüme ulaştıran çalışma arkadaşlarımada teşekkür ediyorum.”

Sosyal Belediyecilik konusunda, ihtiyaç sahibi aile ve vatandaşlara her zaman önem verdiklerinin altını çizen Başkan Orkan, “vatandaşlarımıza gönül elimizi uzatıyoruz ”dedi.

O 1Fnbi2St31Lki9Lb1Han1Hef1Hfmf

İNSAN ODAKLI GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Karesi Belediyesi, ‘insan odaklı, sosyal belediyecilik’ çalışmalarıyla örnek olmaya devam ediyor. “Karesi’de kimse kendini yalnız hissetmeyecek” sloganıyla çalışmalarına yön veren Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan’ın talimatıyla Karesi Belediyesi ihtiyaç sahibi, bakıma muhtaç, kimsesiz, yaşlı ve engelli vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Karesi Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı ile gıdadan giyime, ayakkabıdan ilaca, erzaktan sıcak yemeğe, kırtasiye malzemesinden hasta yatağına kadar birçok farklı alanda yardımlarını sürdürüyor.

VATANDAŞLARA HERYÖNÜYLE LAŞIM SAĞLANDI

Karesi Belediyesi büyük bir özenle araştırılarak belirlenen ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal market kartı yardımında bulundu. 2021 yılı Ocak ayından Aralık ayına kadar 3 bin 249 ihtiyaç sahibi vatandaşa toplamda 62 bin 456 adet sosyal market kartı yardımı yapıldı. Bu süreçte pandemiden dolayı işyeri kapanan 403 esnafa ise 279 bin lira maddi yardımda bulundu.

O 1Fnbi2St316Eqj3B196L1Q775Hhg

KARESİ 2021’DE YETİM VE ÖKSÜZLERİN BELEDİYESİ OLDU

Geçtiğimiz yıl içinde sosyal belediyecilik anlamında yapılanlar arasında ayrıca şu hizmetler yer aldı: “ 404 aileye kömür yardımında bulunan Karesi Belediyesi, 490 kişiye okul, 234 kişiye Ramazan Ayında yemek, 44 haneye ise düzenli olarak sıcak yemek yardımında bulundu.Yetim ve öksüz 448 çocuğa kıyafet yardımında bulunulurken, 109 kişiye eşya, 68 kişiye gıda yardımında bulundu. Karesi Belediyesi medikal malzeme, barınma ve tadilat yardımlarında da bulundu. Karesi belediyesi bazı vatandaşların oturulmayacak durumdaki evlerini de tadilattan geçirirken, bakıma muhtaç bazı vatandaşların evlerinde ise temizlik yaptı .Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu