GündemDünyadan HaberlerEğitim

Ekolojik Okur Yazarlık Konferansı

BAUN Necatibey Eğitim Fakültesinde, Genç TEMA’nin katkılariyla “Ekolojik Okuryazarlık ve Insanin Dogaya Bıraktığı Ayak Izi” baslikli bir konferans etkinliği düzenlendi.

Konferansa Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Fatih Satıl konuşmacı olarak katıldı. Dinleyiciler arasında, TEMA İl Temsilcisi Metin Kuter, Ünivesite Genç TEMA sorumlusu Mehtap Nur İndibi, TÜKODER Balıkesir Şube Başkanı Kemal Büyükışık, öğetim üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Konferansta; Ekolojik Okur Yazarlığın ne olduğu, insanın faaliyetleri neticesinde dogaya bıraktığı ayak izleri (karbon ayak izi, su ayak izi, plastik ayak izi) hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, doğada bırakılan bu ayak izlerine neden olan faaliyetler üzerinde duruldu. Dünyada ve Türkiye’de bu konuda neler yapıldığı ile ilgili örnekler verildi. Bu ayak izlerini azaltabilmek için çözüm önerileri anlatıldı.

Prof. Dr. Fatih Satıl konuşmasını; “Her canlı gibi insanların da doğanın bir parçası olarak bu sistemin bozulmaması için doğaya uyumlu yaşaması, doğanın diliyle konuşması ve yazması gerekmektedir. Doğanın korunması sadece kendisine “çevreci” ya da “ekolojist” diyenlerin işi olmamalıdır. Bu görev, kendini insan bilen herkesin görevi olmalıdır. “ diyerek tamamladı.
Konferans sonunda katılımcılara, Balikesir Büyuksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığınca gönderilen cevre dostu bez torbalar dağıtıldı. Etkinlik sahnede hatıra fotoğrafı çekimi ile sonlandırıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu