Gündemİlçe HaberleriSiyasetTürkiye Gündemi

 EKREM BAŞARAN: HADDİNİZİ BİLİN ve YERİNİZDE OTURUN

EKREM BAŞARAN: HADDİNİZİ BİLİN ve YERİNİZDE OTURUN

 

Montrö Sözleşmesi’yle ilgili bir bildiri yayımlanan 103 emekli amirale tepkiler büyüyor. Ayrıca, Balıkesir AK Parti İl Başkanlığı da, 103 emekli amiralin bildirisiyle ilgili bir açıklama yaptı. 103 emekli amiralin bildirisine, Balıkesir AK Parti İl Başkanlığından da tepki geldi. Ak Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran “15 Temmuz hain kalkışmanın yıl dönümüne 103 gün kala 103 hadsizin verdiği mesaj ayaklarımızın altındadır ve yok hükmündedir ”dedi.

“MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ”

Başaran’ın yaptığı yazılı açıklamada, “Bu topraklarda son sözü aziz milletimiz söyler” sözü özellikle dikkat çekti. Ayrıca, “Antidemokratik her girişim ve niyete karşı aziz milletimiz gereken cevabı vermeye her zaman muktedirdir. Ak Parti olarak görevimizin başında, milletimizin emrindeyiz.” ifadelerine de yer verdi.

“ÜNİFORMAYI İSTİSMAR EDENLER”

Başaran “Kendini bilmez 103 emekli amirallerin geçmişteki kötü ve çirkin olayları hatırlatan bir yöntem ve üslupla bildiri yayınlaması kabul edilemez. Bir dönem taşıdıkları üniformayı ve sıfatları istismar eden bu kişilerin açıklaması yok hükmündendir ”dedi.

 

“DIŞ GÜÇLERİN EZİK PİYONLARI”

 

“Üstelik, yaptıkları hem milli iradeye hem de bir dönem taşıdıkları üniformaya saygısızlıktır. Bu, vesayet özlemiyle tutuşan bir zihniyetin canlı olduğunun da kanıtıdır. O Türkiye artık eskide kaldı! Bu millet 15 Temmuz’da darbe heveslilerini nasıl tepelediğini dosta düşmana gösterdi. Haddinizi bilin! Türkiye bir hukuk devletidir. Bunu asla unutmayın. Vesayetçiler bir daha asla demokrasimize zarar veremeyecek. Dış güçlerin ezik piyonları büyüyen, güçlenen Türkiye’nin önünü asla kesemeyecek! Seçilmiş siyasi iradeye yönelik kullanılan bu ilkel dili Balıkesirliler olarak kınıyoruz.

BU VESAYET HEVESLİLERİNE SON SÖZÜMÜZ HADDİNİZİ BİLİN VE YERİNİZDE OTURUN

Başaran açıklamasında ayrıca, bu zihniyet ile siyasi ve hukuki mücadelelerinin süreceğini özellikle belirtti. Açıklamasında da “Kaldı ki Mavi Vatanda mücadele veren ordunun başkomutanını cephe gerisinde hedefe koymanın askeri terminolojideki karşılığı da bellidir. Bu zihniyetle siyasi ve hukuki mücadelemiz sürecektir. Bugüne kadar aziz milletimizin karşısında kendisinde bir güç vehmeden her türlü vesayet odağına gereken ders verilmiştir, verilmeye de devam edilecektir. Bu vesayet heveslilerine son sözümüz haddinizi bilin ve yerinizde oturun.” dedi.

Başaran açıklamasında ayrıca, Dumlupınar Denizaltı faciasına da özellikle vurgu yaparak: “68 yıl önce Dumlupınar Denizaltısı’nda; son mesajları “VATAN SAĞOLSUN” olan aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve dua ile anıyoruz. Mekanları Cennet, Ruhları Şad Olsun. Onları unutmadık, unutmayacağız. Cumhuriyetimize, demokrasimize ve vatanımıza sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz.”

 EMEKLİ AMİRALLERDEN MONTRÖ VE SARIKLI AMİRAL BİLDİRİSİ

Montrö sözleşmesiyle ilgili açıklama yapan 103 emekli amiral, “Montrö, Türkiye’nin II. Dünya Savaşında tarafsızlığını korumasına imkân yaratmıştır. Bu ve benzeri nedenlerle, Türkiye’nin bekasında önemli bir yer tutan Montrö Sözleşmesinin tartışma konusu yapılmasına, masaya gelmesine neden olabilecek her türlü söylem ve eylemden kaçınılması gerektiği kanaatindeyiz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu