Elazığ'daki 4.9’luk Deprem Balıkesir İçin Uyarı: Deprem Gerçeğini Unutmayalım
Deprembilimciler, Balıkesir'in de deprem bölgesinde yer aldığını sık sık vurguluyor

Elazığ Depremi Balıkesir İçin de Bir Hatırlatma
Türkiye’de deprem gerçeği son hafta içinde bir kez daha kendini gösterdi. Ülkenin batısında yer alan ve en büyük metropollerinden biri olan İstanbul’da yaşanan depremler dikkat çekerken, bir deprem haberi de Elazığ’dan geldi.
Elazığ’da meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki deprem, Balıkesir gibi deprem riski taşıyan iller için önemli bir hatırlatma oldu. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da gerçekleşen 6.2 şiddetinde ki deprem Balıkesir’de de hissedilmişti. Deprembilimciler, Balıkesir’in de deprem bölgesinde yer aldığını sık sık vurguluyor ve burada da 7 ve üstü şiddetinde bir deprem meydana gelme olasılığı olduğunu belirtiyor.
Elazığ’da 4.9 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Elazığ’ın Sivrice ilçesinde 27 Nisan 2025 günü 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerde de hissedilirken, kısa süreli paniğe yol açtı. İlk belirlemelere göre can kaybı ve büyük çaplı hasar yaşanmadı.
Balıkesir Deprem Bölgesinde Yer Alıyor
Uzmanlar, Elazığ’daki depremin ardından Türkiye’nin birçok bölgesinin deprem riski taşıdığına dikkat çekti. Balıkesir de aktif fay hatlarına yakın konumu nedeniyle riskli şehirler arasında bulunuyor. Son yıllarda Balıkesir’de meydana gelen küçük ve orta şiddetli depremler, bölgedeki sismik hareketliliğin sürdüğünü gösteriyor. Balıkesir’de deprem olasığına vurgu yapan isimlerden biri olan İnşaat Mühendisi Gürkan Özcan; “ Mutlak Suretle Balıkesir Deprem Master Planı Oluşturulmalı” uyarısında bulunuyor.
Balıkesir’de Yapı Stoku ve Afet Bilinci Önemli
Jeoloji mühendisleri ve afet uzmanları, Balıkesir’deki yapı stoğunun güçlendirilmesi ve yeni yapıların depreme dayanıklı inşa edilmesi gerektiğini vurguluyor. Ayrıca afetlere hazırlık bilincinin artırılması için halkın eğitimlere katılması önem taşıyor. Uzmanlar, “Elazığ’daki deprem bir kez daha gösterdi ki, hazırlıklı olmak bir tercih değil, zorunluluktur” ifadelerini kullandı.
Balıkesir’de Deprem Tatbikatları ve Eğitimler Devam Ediyor
Balıkesir Valiliği ve ilgili kurumlar, deprem öncesi ve sonrası alınacak önlemler konusunda vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çeşitli tatbikatlar ve eğitim programları düzenlemeye devam ediyor. Yetkililer, her vatandaşın acil durum planı oluşturması ve afet çantasını hazır bulundurması gerektiğini hatırlatıyor.
Haber Merkezi