GündemTürkiye Gündemi

Elazığ’daki depremde ölü sayısı 21’e yükseldi

Elazığ’da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından AFAD, 21 kişinin hayatını kaybettiğini ve 1030 kişinin yaralandığını duyurdu.

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde, yerin 10 kilometre derinliğinde 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Malatya, Diyarbakır ve Adıyaman başta olmak üzere birçok ilde hissedildi.

AFAD: 21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gece saatlerinde açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 19 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirtmişti. Sabah saatlerinde AFAD’tan yapılan açıklamada ölü sayısının 20’ye yükseldiği belirtildi. 1030 kişinin de yaralandığı öğrenildi.

AFAD ilerleyen saatlerde, saat 10.00 itibariyle ölü sayısının 21’e yükseldiğini duyurdu.

SAĞLIK BAKANI: 19 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gece saatlerinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13’u Elazığ, 6’sı Malatya olmak üzere 19 kişinin hayatını kaybettiğini ve toplam 922 kişinin yaralı olduğunu açıkladı. Elazığ’da 30’a yakın kişinin göçük altında kaldığını belirten Bakan Koca, ölü sayısının artabileceğini söyledi. Ancak gece saatlerinde yapılan bu açıklamanın ardından AFAD sabah saatlerinde bir açıklama yaptı ve ölü sayısının 20 olduğunu duyurdu.

2020 02 Untitled 1

AFAD: 147 ARTÇI OLDU

AFAD Deprem sonrası bölgede 4’ün üzerinde 10, toplamda 147 artçı şok meydana geldiği belirtildi.

ENKAZDAN KURTARILANLAR HASTANELERE KALDIRILDI

Bu arada gecenin ilerleyen saatlerde enkaz altında kalan vatandaşlar hakkında sevindirici haberler de alınmaya başlandı. Arama-kurtarma ekiplerinin çabaları sonucu enkaz altında kalan bazı vatandaşlar yaralı olarak kurtarıldı.

07 2020 12 Ocak 01 Anadoluimages 18755304

DİLEK APARTMANINDA 5 SAAT SONRA MUCİZE KURTULUŞ

Öte yandan Elazığ merkezdeki Sürsürü Mahallesi Halaylı sokakta bulunan 4 katlı Dilek Apartmanının enkazındaçalışma yapan ekipler, ilk aşamada 14 yaralıyı kurtardı. Birçok kişinin daha bulunduğu öğrenilen enkazda kazı ve kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler depremde 5 saat sonra 02.00 sıralarında bu kez 12 yaşındaki erkek çocuğu yaralı olarak kurtarıldı. Çocuğun sarsıntı ile birlikte üzerine düşen kapının altında sıkıştığı öğrenildi. Yaralı çocuk ambulansla Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

ALO 184 İLE YAKINLARI HAKKINDA BİLGİ ALINABİLECEK

Bu arada deprem bölgesinde yakınlarına ulaşamayanlar ‘Alo 184’ hattından bilgi alabilecek. Hastanelerde tedavi altına alınan tüm depremzedelerle ilgili bilginin bu telefon hattından yakınlarına verileceği belirtildi.

KAMU KURUMLARI MİSAFİRHANELERİNİ AÇTI

Depremin vurduğu Elazığ ve Malatya’da evlerine girmekte tereddüt eden birçok vatandaş, tedarik edilen araçlarla çevre illerde bulunan yakınlarının evlerine götürüldü. Bölgede bulunan ve sıfırın altında 2 ile 17 derece arasında değişen sıcaklıkta geceyi geçirmek zorunda kalan vatandaşlar için ise okulların yanı sıra kamu kurumlarının misafirhaneleri de hizmete açıldı. Ayrıca Kızılay’dan da bölgeye çok sayıda battaniye ve uyku tulumu gönderildi. Yemek sorunu için de kurulan mobil mutfaklar depremzedelere hizmet verecek.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu