GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

Elektriğe Son 1 Yılda Yüzde 567 Zam Geldi

Elektriğe Son 1 Yılda Yüzde 567 Zam Geldi

 

Elektrik üretiminde kullanılan doğalgaza yapılan yüzde 10’luk zam ile ilgili konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın yapılan  zammın kışın çok sert geçeceğinin habercisi olduğunu belirtti.

 

DİĞER ZAMLARIN HABERCİSİ

Konuşmasına devam eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın : ‘’ “AK Parti iktidarının zor kış şartlarında vatandaşlarımızı yine karanlık günler yaşatacak. Doğalgaz zamları ne yazık ki durmayacak. Elektrik üretiminde yapılan yüzde 10 oranındaki zam elektrik zamlarının ve ardından da iğneden ipliğe peşi sıra gelecek zamların habercisi” dedi.

‘’ENERJİYİ YÖNETEMEYEN TÜRKİYE’ Yİ DE YÖNETEMEZ’’

Konuşmasında elektrik üretiminde kullanılan doğalgaz için BOTAŞ’ın 2021’yılının ağustos ayında elektrik üretimi için belirlediği  tarifede bin metreküp doğalgazın 2 bin 60 tl olduğunu hatırlatan  Ahmet Akın, BOTAŞ’ın ağustos 2022 tarifesinde ise elektrik üretimi için kullanılan bin metreküp doğalgazı 13 bin 750 TL’ye artırdığına dikkat çekti.  Ahmet Akın konuşmasında “Son bir yılda yüzde 567 oranındaki bu bir yıllık zam oranı AK Parti iktidarının Türkiye’yi nereye sürüklediğinin göstergesidir. Plansız programsız ve Rusya göbekten bağlı bir enerji politikası ile enerjiyi yönetmeye çalışıyorlar. Enerjiyi yönetemeyen ekonomiyi yönetemez. Dolayısıyla Türkiye’yi de yönetemez. Türkiye yönetilmiyor savruluyor”  ifadelerine yer verdi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu