GündemEkonomiİlçe HaberleriTürkiye Gündemi

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

Elektrik Faturalarında Yeni Dönem Başlıyor

 

Enerji ve Tabii Kaynakları Bakanı Fatih Dönmez Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 2022 bütçesine ilişkin sunum yaptı. Bakan Dönmez’in sunumda vurguladığı ve 1 Ocak 2020 ‘de başlayacak “kademeli tarife” uygulaması dikkat çekti.

 

Elektrik Faturalarinda Yeni Donem Basliyor

1 Ocak’ta Kademeli Tarife Başlıyor

Dönmez, “1 Ocak 2022 tarihi itibarıyla uygulamaya koyacağımız kademeli tarife uygulaması ile evinde elektriği az tüketen vatandaşlarımız daha az fatura ödeyeceklerdir. Bu sayede meskenlerde elektrik kullanımında tasarruf miktarı da artacaktır. Bununla birlikte, dar gelirli vatandaşlarımıza aylık 150 kWh’e kadar elektrik tüketim desteği devletimiz tarafından sağlanmaktadır” dedi.

Yenilenebilir Enerji Kaynaklarında Artış

Bakan Dönmez sunumunda ayrıca, yenilenebilir enerji kaynakları konusuna değinerek, “yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına uyguladığımız pozitif ayrımcılık neticesinde, elektrik üretiminde yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının payında önemli oranda artış sağladık” dedi.

100 Bin MW Artış Bekleniyor

Dönmez, “Millî Enerji ve Maden Politikasının uygulamaya konduğu 2017 yılından beri devreye alınan 24 bin 718 MW kurulu gücün yüzde 74,2’sini, son iki yılda devreye alınan santrallerin ise neredeyse tamamını yenilenebilir enerji kaynaklı santraller oluşturmuştur. Böylelikle ülkemiz yenilenebilir enerji kaynaklı kurulu güçte dünyada 12. Avrupa’da ise 5. sıraya yükselmiştir. Sadece 2020 yılında devreye aldığımız yenilenebilir enerji kurulu gücü 24 Avrupa ülkesinin toplam yenilenebilir enerji kurulu gücünden fazladır. Bugün yenilenebilir enerji kurulu gücümüz 52 bin 930 MW değeriyle toplam kurulu gücümüzün yüzde 53’lük kısmını oluşturmaktadır. Bu yılsonunda ise toplam kurulu gücümüzün 100 bin MW sınırını aşmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu