GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Elektrik Hizmetleri e-Devlet’e Taşınmaya Başlandı

2018 yılının başından bu yana hizmete sunduğu yeniliklerle adından söz ettiren e-Devlet’ten müjdeli bir haber daha geldi.

İlk olarak Limak Uludağ Elektrik tarafından başlatılan yenilikle birlikte çeşitli elektrik işlerinin e-Devlet üzerinden yapılabileceği açıklandı.

Devlet dairelerinden almanız gereken evrakların internet üzerine taşınması amacıyla başlatılan e-Devlet projesi, birçok yeni hizmetle büyüyerek, her türlü ihtiyaca cevap verecek konuma getirilmişti. Son olarak Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama hizmetiyle birlikte milyonların akın ettiği sisteme yeni bir özellik daha ekledi.

Bursa bölgesinde elektrik dağıtım işlerini üstlenen ve Limak Uludağ Elektrik, çeşitli işlemleri e-Devlet’e taşıdığını duyurdu. Abone ve sayaç bilgilerini kontrol etme, ödeme bilgilerinin dökümüne ulaşabilme ve borç sorgulama işlemlerinin artık e-Devlet’te bulunabileceğini belirten Limak Uludağ yetkilileri, yakın zaman sonra hizmetlerin genişleyebileceğinin sinyalini verdiler.

Şirketten yapılan yazılı açıklamada, kamu hizmetlerine tek bir noktadan erişim imkanı sağlamak amacıyla kurulan e-Devlet’in vatandaşlara birbirinden farklı hizmetler sunduğu anımsatıldı. Bu kapsamda Limak Uludağ Elektrik’in, tüketicilere yenilikçi hizmet sunmak amacıyla e-Devlet üzerinden yeni bir proje başlattığı belirtilen açıklama yazısında, tüketicilerin “tek tık” ile elektrik borçlarını sorgulayabileceği, abone ve sayaç bilgilerini kontrol edebileceği ve ödeme bilgilerinin dökümüne ulaşabileceğinin müjdesi verildi.

Açıklamada, Limak Uludağ Elektrik’in, e-Devlet’e giren ilk enerji şirket olduğu vurgulanarak, nisan ayı itibarıyla başlayan proje tamamlandığında tüketicilerin abonelik başlatma ve sonlandırma işlemlerini de ıslak imzaya gerek kalmadan e-Devlet üzerinden yapabileceği duyuruldu.

e-Devlet’te hizmet vermeye başlayan ilk enerji şirketi olan Limak’ın ardından Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde işlemeleri ellerinde bulunduran şirketlerin de e-Devlet üzerine taşınabilecekleri ve vatandaşların özellikle ev taşıma sırasında uğraşmak zorunda oldukları sıkıntıların giderilebileceği belirtildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu