GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

ELEKTRİKLİ TRAKTÖRÜN SERİ ÜRETİME HAZIR İLK PROTOTİPİ SUNULDU

ELEKTRİKLİ TRAKTÖRÜN SERİ ÜRETİME HAZIR İLK PROTOTİPİ SUNULDU

 

Bakan Pakdemirli “(Elektrikli traktör) Türkiye’nin seri üretime hazır ilk prototipini sunduk. Bu senenin sonunda yavaş yavaş ürünleri almaya başlayacağız” açıklamasında bulundu.

Dokuz Eylül Üniversitesinin (DEÜ) 2020-2021 Akademik Yılı Açılış Töreni, Sabancı Kültür Sarayı’nda yapıldı. Bakan Pakdemirli, törende yaptığı konuşmada, babası Ekrem Pakdemirli’nin DEÜ’nün kuruluşunda yer aldığını hatırlatarak, törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Tarımda teknolojiyi kullandıklarını aktaran Pakdemirli, “Bakanlık olarak Dijital Tarım Pazarı’nı hayata geçirdik. 3 ay gibi bir sürede 120 milyon liralık bir ciroya ulaştı. Biz sadece Türkiye’nin toplam tarımsal pazarının yüzde 5’ini buradan yapabilsek birçok probleme buradan çözüm bulabileceğimiz düşünüyorum.” diye konuştu.

Dünyada elektrikli motora yönelimin olduğuna işaret eden Pakdemirli, “Biz de ‘Elektrikli araç olur da elektrikli traktör neden olmasın?’ dedik. Türkiye’nin seri üretime hazır ilk prototipini sunduk. Bu senenin sonunda yavaş yavaş ürünleri almaya başlayacağız. Yüzde 80-90’a varan yakıt tasarrufu var.” değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu