Dünyadan HaberlerGörüntülü HaberlerGündem

ELEŞTİRİLEN ATATÜRK HEYKELİ İÇİN O NE DEDİ?

BALIKESİR’de bir AVM’de sergiye açılan balmumu müzesinde sergilenen Atatürk heykelinin Atatürk’e benzemediği şeklinde sosyal medya ve bazı basın yayın kuruluşlarında çıkan haberlere müze sahibi Jale Kuşhan tepki gösterdi. Kuşhan, “Atatürk’ün okuttuğu manevi kızlarından Emine Köseataç bizimle birlikte Yalova, İzmir ve hatta buraya Balıkesir’e gelip üç ay bizimle kaldı. Öğrenciler geldiğinde Atatürk’ü onlara bu heykel önünde kendisi anlatmıştı.” dedi.

Balıkesir’de geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan bir Alışveriş Merkezi’nde sergiye açılan Balmumu müzesinde sergilenen Atatürk heykelinin Atatürk’e benzemediği yönünde çıkan sosyal medya paylaşımları ve haberlere müze sahibi Jale Kuşhan’dan tepki geldi. Atatürk’ün manevi kızı Ülkü Adatepe’nin aynı heykeli gördüğünde gözyaşlarını tutamadığını söyleyen Kuşhan, yine Atatürk’ün okuttuğu menvi kızlarından Emine Köseataş’ın da kendileriyle açtıkları sergilere katılarak aynı heykel önünde öğrencilere Atatürk’ü anlattığını belirtti.

 ‘ÇIKAN HABERLERE ANLAM VEREMEDİK’

Sosyal medya ve bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerin kendilerini üzdüğünü ifade eden Kuşhan, açtıkları sergilerde daha önce heykelle ilgili olumsuz bir tepki almadıklarını söyledi. Bazı vatandaşların sadece bazı yorumlarda bulunduğunu belirten Kuşhan, “Mesela Atatürk’ün boyu uzun olabilirdi diyenler oluyor. Daha kilolu değimliydi diyenler oluyor ama böyle bir tepki karşısında şaşkınım. Bir çok bakanımız gezmişti sergimizi. Bu videoyu çeken arkadaş neden olumsuz görüşlerini bize bildirmedi. Bunu anlamakta zorlanıyorum. 3. gündür Balıkesir’deyiz. Daha öncede 2008 yılında 3 ay sergiledik yine Atatürk’ün bu heykeli vardı. Ama hiç olumsuz bir şeyle karşılaşmadık.” diye konuştu. Devrim Derin

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu