Gündem

Elimizi Taşın Altına Koyduk

Elimizi Taşın Altına Koyduk

 

Makine Mühendisleri Odası İl Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada “ Duyulan lüzum üzerine üç eski başkanımız Bilal Barsbey, Ömür Boyuer ve İbrahim Ütkü tarihte örneğine az rastlanır şekilde ellerini taşın altına koyarak aynı yönetimde yer alarak zor bir görev üstlenmişlerdi. Benim de içinde olduğum bu dönem, gerek pandemi koşulları, gerekse ülke koşulları nedeniyle zor bir dönemdi. Ne mutludur ki ben odanın çeşitli kademelerinde üç başkanımla aynı yönetimlerde çalışma şansı yakaladım.Şimdi ise bu kutsal ve zor görevi ben ve arkadaşlarım daha genç bir kadroyla devraldık. Memleketin içinde bulunduğu durum nedeniyle görevimizin hiç kolay olmadığının bilincindeyiz. “denildi.

Bilimin Işığında Katkı Sunma Gayreti Verildi

“Biz de bizden önceki yönetici büyüklerimiz gibi mesleğimiz ve meslektaşlarımızın haklarının korunması, doğa ve ekolojik denge bozulmadan şehrimizin, ülkemizin kalkınması bilinciyle yola çıktık. Kamu kurumu niteliğinde yarı resmi bir kuruluş olarak hep kamu yararına çalışmaya gayret edeceğiz. Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, bilimin ve aklın ışığında, odamıza üye meslektaşlarımızın da katkı ve destekleriyle bu görevi gerektiği gibi yapacağımıza inancımız tamdır.”

“Sen Yoksan Bir Eksiğiz”

“Meslek odalarının gerçek sahipleri o mesleği icra edenlerdir. Üyelerimizle ve paydaşlarımızla yapacağımız tüm iş, eylem ve etkinliklerde “Sen yoksan bir eksiğiz.” diyerek tüm meslektaşlarımızı birlikte çalışmaya ve üretmeye davet ediyoruz. Bu amaçlarla tüm meslektaşlarımızın oda çalışmalarına katılmalarını, komisyon ve çalışma gruplarında yer almalarını ve katkı vermelerini temenni ediyoruz.”

Örgütlülük Bilinci

“Tüm bunlara paralel olarak, gelecekte bizlerin yerlerini alacak olan öğrenci üyelerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, onları geleceğe hazırlamak ve onlara örgütlülük bilincini kazandırarak meslek ailemize katmalarını da birincil görev olarak üstlenmiş bulunuyoruz.

Bu sayede Makina, Endüstri, Sanayi, İşletme, Uçak, Havacılık ve Uzay mühendisleri olarak, odamız bünyesinde, ülkemizin geleceğine ışık tutan gerçek bir aile olduğumuz bilincine daha yüksek bir motivasyonla erişip, mesleğimize ve ülkemize hizmet etmenin gururunu hep birlikte yaşayacağımızı umuyoruz.”

MMO Balıkesir İl Temsilciliği yeni yürütme kurulu aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır.

Mehmet ORAL                  (Başkan)

Özgül ÖZDEMİR                (Sekreter)

Oytun ERGİN                     (Sayman)

Mehmet Akif ŞENCAN (Üye)

Arda GÜNDOĞAN        (Üye)

  1. Duygu SARIGÜL (Üye)

Mete AKBULUT            (Üye)

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu