Köşe YazılarıFahri Sağlık

Ellhamdulillah-2

Ellhamdulillah-2

 

İsra Suresi 79. Ayet-i kerimesinde Peygamberimize verileceği vaad edilen makamın “Makâm-ı Mahmûd (Övgüye lâyık makam)” olduğu, bazı hadislerde geçen Resûl-i Ekrem’in kıyamet gününde taşıyacağı sancağın da “Livâü’l-hamd (Hamd Sancağı)” olduğu bildirilmiştir.

İlgili Makaleler

 

Hayatının her ânını hamdederek geçiren sevgili peygamberimiz, hem kulluğunu yerine getiriyor, hem de bizlere örnek olacak bir idrak inşa ediyordu. Dahası, onun hamdi sadece nimet ve sevinç zamanında değil, bela ve musibet anlarını da kapsayacak derinlik ve genişlikteydi. Peygamber Efendimiz (s.a.v) hutbelerine başlarken, uykudan uyandığında ve yemekten sonra Allah’a hamd ederdi. Müminleri de güzel bir rüya görünce ve aksırınca hamd etmeye teşvik ederdi.

Ayrıca, Sevgili Peygamberimiz, “Allah Teâlâ, kulunun bir şey yedikten veya içtikten sonra hamd etmesinden hoşnut olur.” Buyurur. Yeni bir elbise giydiğinde, “Rabbim, hamd sanadır, onu bana sen giydirdin. Senden onun hayırlı olmasını ve güzel işlerde kullanılmasını istiyorum. Onun şerrinden ve kötü işlerde kullanılmasından da sana sığınıyorum.” diye dua ederdi. Sonrasında, namazlardan sonraki tesbihatta otuz üç defa “Elhamdülillâh” demeyi tavsiye ederdi.

Üç aylardaki mübarek kandil gecelerini geride bıraktık. Ramazan iklimine yaklaşmış bulunuyoruz. Çok sıkıntılı günlerimiz oldu, hâlâ da devam ediyor. Biran önce sıkıntılarımızdan kurtulabilmemiz için yüce Rabbimize hamd ve şükre devam etmeliyiz. Son olarak, nimetlerin artmasının önemli sebeplerinden birisi olan hamd ve şükür hâlinin zihin ve gönül dünyamıza dolup bizlere huzur vermesini yüce Allah’tan niyaz eder, hamd ve şükürsüzlükten (nankörlükten) O’na sığınırız.

Ellhamdulillah-2

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu