GündemTeknolojiTürkiye Gündemi

Elon Musk Şimdi de Silah Üretimine mi Başlıyor?

Geçtiğmiz günlerde askeri yetkililer ve savunma sanayisi şirketlerinden isimlerle bir toplantı yapan SpaceX’in yönetici kadrosundaki Gwynne Shotwell’in silah üretme konusuna uzak olmadığı ifade edildi. Yöneticinin toplantıda “silah üretme fikriniz var mı?” şeklindeki bir soruya “Eğer bu ülkenin savunması içinse, evet, yapacağımızı düşünüyorum.” dediği ortaya çıktı.

ABD ordusu ve savunma bakanlığı Pentagon ile pek çok konuda anlaşma sağlayan SpaceX’in savunma sanayisi için silah üretmekten kaçınmayacağını belirtmek gerekiyor. Yakın zamanda Mars’a uçuşlar gerçekleştirecek olan SpaceX’in roket fırlatma teknolojisinin Pentagon’un gündeminde olduğu iddia edilmişti.

Ayrıca birkaç ay öncesine kadar Pentagon ile yörüngeye uydu gönderilmesi için 130 milyon dolarlık anlaşma sağlayan SpaceX’in, ABD yönetimi için önemli olduğunu söyleyebiliriz. Hem uzay çalışmalarında hem de Pentagon ile ilişkilerde önemli bir role sahip olan SpaceX’in kurucusu Elon Musk’tan henüz silah üretimine dair herhangi bir açıklama gelmiş değil.

Önümüzdeki günlerden Elon Musk, Amerikan Ordusu için silah üretimi yapacaklarını açıklarsa şaşırır mısınız? Görüşlerinizi bizimle paylaşmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu