GündemKöşe Yazıları

“EMEĞİN VE DAYANIŞMANIN TEMELİ 1 MAYIS” VE “KARDEŞLİK HAFTASI”

Emeğiyle, alın teriyle geçimini sağlayan, milyonlarca emekçimiz ile sevgi, saygı ve tek vücut olmaya daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın anlamına yakışır bir şekilde ülkemin her köşesinde dostluk ve dayanışma havasında, huzur içerisinde geçeceğine inanıyorum.

Her zaman söylediğimiz gibi bizler için alın teri ve emek çok değerlidir. Bizler; insana değer veren, emeğe saygı duyan ve alın terini kutsal gören bir anlayışa sahibiz. Her türlü şartta emek veren işçi kardeşlerimizin sadece yılın belli bir gününde değil, her zaman yanlarında olmalıyız. İşçiler, emekçiler alın terlerini sarf edip kimi zaman canlarını ortaya atıp evlerine ekmek götürüyorlar. Eşit gelir dağılımı, eşit haklar için mücadele veriyorlar. Fakat küreselleşen dünyada her geçen gün emeğinin karşılığını alamayan, adil gelir dağılımından, insanca yaşam hakkı ve çalışma koşulları sağlanamayan emekçi kitlelerin sayısı artmaktadır. Eşitlik ilkesine aykırı olarak emeğin karşılığını alamayan kitlelerin bu artışı; toplumda her zaman kanamaya hazır bir yara haline gelerek mutsuzluğu baki kılacaktır. Tek bir insanın umutsuzluğu, mutsuzluğu her yere yayılır ve mutsuz bir toplum oluşturur.

************************************

Kardeşlik; aynı anne ve babadan veya anne babadan en az birinin aynı olduğu çocuklar arasındaki manevi bağdır. Ancak; Kardeşlik yalnızca aynı anne babadan dünyaya gelme olayı değildir. Aynı Bayrak altında, aynı ülkede yaşayan dini,dili, ırkı her ne olursa olsun birlikte yaşayan insanlar topluluğu da kardeştir. Ne yazık ki son yıllarda ülkemizde büyük bir kutuplaşma var. Bırakın kardeş olmayı herkes birbirine düşman gözüyle bakar oldu ve tehlikeli boyutlarda bir kutuplaşma yaşamaktayız. Biraz geriye gitsek 15- 20 yıl kadar, bizim ülkemizin insanlarının, birbirlerine karşı böylesine kin ve nefretle dolu olmadığını, Doğu insanıyla, Batı insanı hep kardeş gibi olduğunu göreceğiz. Bizler ne zaman insani özelliklerimizi kaybettik, kendimizden başkasını düşünmez hale geldik, karşımızdaki insanları hep basamak olarak görmeye başladık, ne zaman kardeş kardeşi öldürür oldu.. İnsan olmanın en büyük özelliği, karşısındaki insana iyi davranmak, hatalarından dolayı affedici olmak, hoşgörülü davranmak ve bütün insanlığın huzuru ve mutluluğu için çalışmaktır değil midir?

************************************

Bugün 1 Mayıs İki önemli kavramın birarada kutlandığı gün. Biri tüm dünyada aynı anda kutlanan “1 Mayıs İşçi Bayramı” … Bir diğeri içinde bulunduğumuz hafta olan “28 Nisan – 4 Mayıs Kardeşlik Haftası”…
Bu anlamlı hafta, umarım tüm insanlık için farkındalık haftası olarak geçer ve bizde kardeş kardeşe yaşamaya başlarız. Öyle ki bizler Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK gibi büyük bir liderin bizlere emanet ettiği bu topraklarda kardeşçe yaşamayı herşeyden önde tutmalıyız. Bugün çalışmak zorunda kalan emekçi kardeşlerimizin ve büyüklerimizin de haklarına kavuşması için var gücümüzle mücadele etmeye devam etmeliyiz.
Emeğin,Dayanışmanın ve Kardeşliğin artarak devam ettiği ve değer gördüğü güzel bir gelecekte yaşamak ümidiyle
1 Mayıs İşçi Bayramı ve Kardeşlik Haftamız kutlu olsun.

************************************

Bana her konuda fikir ve önerilerinizi yazabileceğinizi sakın unutmayın dostlar sevgi ile kalın.
İletişim için; onurayan@hotmail.com

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu