GündemTürkiye Gündemi

Emekçiler “Her Yer 1 Mayıs” Diyecek

Emekçiler “Her Yer 1 Mayıs” Diyecek

Balıkesir DİSK KESK TMMOB TTB TÜRMOB birleşenleri 1 Mayıs’ta pandemi kurallarına uyarak meydanlarda olacaklarını ve taleplerini ileteceklerini duyurdu. Dün saat 12.30’da Mimarlar Odası bahçesinde yapılan basın toplantısında 30 Nisan’da Ali Hikmet Paşa Meydanında  buluşacak, ayrıca 1 Mayıs 1977 katliamında yitirdiğimiz canları anacağız” dediler.

“Umutlarımızı  Yasaklarla Susturamayacaklar”

Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi bahçesinde 1 Mayıs ortak kutlama programı açıklaması yaptı. DİSK Genel İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Ovalı tarafından yapılan açıklamada “Taleplerimiz var. Emekçilerin umutlarını ifade edeceğimiz 1 Mayısımız var. Ancak ülkeyi yönetenler her zaman olduğu gibi talepleri, öfkeleri ve ayrıca umutları yasaklarla susturmaya çalışıyorlar.” denildi.

“İşyeri Önlerinde Ve Meydanlarda Olacağız”

Ovalı “Sağlıklı, güvenceli ve insanca bir yaşam için “Her gün 1 Mayıs” diyecek ve 1 Mayıs haftası boyunca taleplerimizi ifade edeceğiz” dedi. “Her yer 1 Mayıs” diyeceklerini belirten Ovalı , mümkün olduğunca yaygın bir biçimde işyerlerinin önlerinde ve meydanlarda olacağız. 30 Nisan’da Ali Hikmet Paşa Meydanında  buluşacak, 1 Mayıs 1977 katliamında yitirdiğimiz canları anacak, tüm anma programlarımızı ayrıca pandemi koşullarına uygun biçimde planlayacağız ” dedi.

“1 Mayıs Engellenemez!”

Aynı gün kentin dört bir yanında -yine pandemi koşulları da dikkate alınarak- en yaygın biçimde işyerlerinde 1 Mayıs kutlamalarını ve alanlarda basın açıklamalarımızı gerçekleştireceğiz diyen Ovalı, 1 Mayıs günü de çalışmakta olan emekçileri işyerlerinde, çalışmayan milyonları da evlerinde, balkonlarında, sokaklarında, ayrıca sosyal medyada 1 Mayıs coşkusunu çeşitli biçimlerde büyütmeye çağırdıklarını söyledi.  Ülkeyi yönetenlerede çağrımız var diyen Ovalı, “: Akıl dışı, bilim dışı ve hukuk dışı engellemelere kalkışmayın. 1 Mayıs engellenemez! Çalışırken bulaşmayan ama 1 Mayıs kutlarken bulaşan bir virüs tespit edilmemiştir. Aklı başında herkesin teslim edeceği gibi çalıştığımız her gün ve çalıştığımız her yerde 1 Mayıs’ı da kutlayabiliriz ve ayrıca kutlayacağız.” dedi. Nursima Akyürek’in Haberi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu