GündemEğitim

Emekli Öğretmenler Veda Genç Öğretmenler Yemin Etti

Emekli Öğretmenler Veda Genç Öğretmenler Yemin Etti

Salih Tozan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda emekli olan öğretmenlere şükran belgesi takdim edilirken, aday öğretmenliklerini tamamlayan genç öğretmenler yemin etti.

Törende ayrıca 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı oratoryo sahnelendi.

Emekli Öğretmen Figen Miran: “Alnımın akıyla mesleğimi tamamladım”

En son 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi’nde görevliyken emekliye ayrılan Figen Miran yaptığı konuşmada öğretmenlerin topluma örnek olan insanlar olduğuna dikkat çekti. Miran, “24 Kasım 1928 Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ettiği gündür. 1981’den bu yana bu günü hep birlikte onur ve ayrıca gururla kutlamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk “dünyanın her tarafında öğretmenler insan topluluğunun en özverili ve saygıdeğer unsurlarıdır” diyerek öğretmene verdiği değeri; “Öğretmenler; Cumhuriyet fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli nesiller için muhafızlar ister. Yeni nesli bu yetenek ve ayrıca kabiliyetle yetiştirmek sizin elinizdedir” dedi.

Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Solak: “Öğretmenlik kutsal bir meslek”

Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşan İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Solak ise öğretmenlerin insanın geleceğine etki eden kişiler olduğuna ayrıca vurgu yaptı.

Solak, “Öğretmenlik gibi kutsal bir meslek hakkında toplumun bilinçli ve duyarlı hale gelmesini sağlamak açısından her yıl 24 Kasım biz öğretmenler için bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Öğretmenlik; insanlık tarihinin en önemli ve ölümsüz mesleğidir. Öğretmen, insanların kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayan, yaşamları boyunca kendilerine gerekebilecek bilgileri kazananlara yardımcı olan, yol gösteren ve topluma arkasını dönmeden, toplumun sürekli önünde giden bir gönül telidir. Bundan dolayı da karşısına çıkabilecek zorluklar da kendisini yıldırmamaktadır. Bir insanı kurtarmak bütün insanlığı kurtarmak gibidir. Bu gerçeği çok iyi bilmeliyiz. Çünkü iyi eğitilen bir insan ayrıca huzurlu bir toplum ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın yetişmesine engel zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Bunun için muhatabı insan olan öğretmenlerin yapacağı hatanın telafisi bulunmamaktadır” ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz: “Ben de bir öğretmenim”

Kendisi de bir dönem öğretmen olarak görev yapan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz da konuşmasında her işin başının eğitim olduğunu dile getirdi. Yılmaz, “Çok meslek var ama bu mesleklerin hepsinin bir öğretmeni var. Öğretmenlerimizi bir gün de olsa anmak için, asla yaptıkları işin kıymetini yeni nesillerimiz farkında olsunlar diye bir gün kutluyoruz. Benim de bir öğretmenliğim var, benim de öğretmenlerim var. Ben şunu çok iyi biliyorum; masada çok farklı noktalarda oturduk. İdarecilik yaptık, öğretmenlik yaptık, öğrenci olduk, bugün de Balıkesir’in Büyükşehir Belediye Başkanlığını yapıyoruz. Her şeyin başı eğitim. Eğitim insanın vicdanlı olmasını sağlıyor. Eğitim insanın ahlaklı olmasını sağlıyor. Karşı cinse saygılı olmayı, diğer canlılarla uyum içerisinde yaşamayı, ayrıca onların yaşam hakkına salgı duymayı eğitim sağlıyor. İşte bunların bir öğretmeni var.

Bazen birimiz bu işe etkili oluyoruz, bazen de ekiple bu işi başarabiliyoruz. Öğretmen olmayanlar için öğretmen olmak ne demek diye empati kurmaları lazım. Öğretmenlerimiz işin başında bu memleketin önü açık. Gençlerimiz öğretmenlerini dinlemek için hazır bir vaziyette. Biz yerel yöneticiler olarak bu şehirde eğitim kalitesini artırmak için ayrıca 20 belediye başkanımızla, eğitim camiamız ve valiliğimizle beraber çalışıyoruz. Bu gün BİGEP Projesi kapsamı içerisinde birçok faaliyet yapılıyor. Bizde üstümüze düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ama öğretmenlerimiz ayrıca hakikatten çok özverili çalışıyorlar. Kaymakamlarımızdan idari amirlerimize herkesin bu okullarda yapılan işlere ayrıca en pozitif ayrımcılığı yapıp destek olması gerekiyor. Ben bütün öğretmen arkadaşlarımızın öğretmenler gününü kutluyorum” dedi.

Vali Hasan Şıldak: “En değerli meslek öğretmenlik”

Vali Hasan Şıldak ise öğretmenlik mesleğinin kutsallığına dikkat çektiği konuşmasında şunları söyledi:

“24 Kasım ülkemizde uzunca bir süredir kutlanan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerinin Başöğretmen sıfatını kabul edişinin yıldönümüne tekabül eden 24 Kasım gününde icra ediyoruz. Bu günün anlamı, değerli mesleğinizin ülkemizdeki misyonunu anlamak, bunu daha da özümsemek, bu kutsal olarak adlandırdığımız mesleğin klasik mesleklerden farkını anlayabilmek için Öğretmenler Günü olarak kutladığımız yıl dönümleri bizler için, ayrıca toplum için bir farkındalık oluşturuyor

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu