GündemEkonomiSiyasetTürkiye Gündemi

“EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN YÜZÜ GÜLECEK”

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel TBMM’de gündemi değerlendirdi. Özel, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili soruna değindi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR İÇİN PARTİLERE ÇAĞRI

CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti’nin emeklilikte yaşa takınanlara yönelik teklifleri ve önergeleri bulunduğunu anımsatan Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:”AK Parti’nin 290 vekili var, emeklilikte yaşa takılanlar sorunu çözülsün diyenlerin sayısı 310. Hodri meydan, hadi buyurun, 4 partinin kanun tekliflerini birleştirelim. ‘İlla bizimki diyorsanız’ sizinkini de birleştirelim, emeklilikte yaşa takılanlar sorununu 1 Ekim’den tezi yok gelin çözelim.

Çeşitli kaynaklardan edinilen bilgiye göre Özel, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Yapısal sorunlar var, biliyoruz.” dediğini, 16 yıllık iktidarın yapısal sorundan bahsedemeyeceğini, sorunu bugüne kadar çözemeyen iktidarın bundan yakınmaya hakkı olmadığını savundu. Türkiye’nin yapısal sorununun basit cümleyle ifadesinin “kayınpeder-damat ekonomisi'” olduğunu iddia eden Özel, ekonomiyi “kayınpeder-damat ilişkisinin yönettiğini” öne sürdü. Özel, şöyle devam etti:”Türk Telekom, Lübnanlı Hariri’ye 6,5 milyar liraya verildi. 2013’te 4,7 milyar, bu adama kredi verildi. Teorik olarak 1,8 milyar para aldık görünüyor, onu da Allah biliyor. En az hesaplananıyla 5,5 milyar doları, Hariri’nin yurt dışına çıkarıldığı söyleniyor. Hariri, hepimizin parasını, Türkiye ekonomisinden 5,5 milyar doları kapkaçla aldı, gitti.

Hariri, bunu Türkiye’de, Türk Telekomun Yönetim Kurulu eliyle yaptı. Yönetim Kurulu üyeliklerinde Efkan Ala, İbrahim Şahin, Habib Soluk, Süleyman Karaman, İsmet Yılmaz, İbrahim Eren, Yiğit Bulut, Fahri Kasırga, Fuat Oktay bulunmuş. Bu kişiler, Binali Yıldırım ve Erdoğan tarafından görevlendirildi. Şu anda bu para bankalarımızın sırtına yük kaldı. Bunun hesabı Hariri’den sorulmaz, Yıldırım’dan, Erdoğan’dan sorulur. Atadıkları bu adamlar, Türkiye’nin 5,5 milyar dolarının dışarıya kaçırılmasına, paranın çarçur edilmesine de imza atan kişilerdir.”Özel, Cumartesi annelerinin eylemine yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun açıklamasına işaret ederek “Ömer Çelik’in dünkü açıklamasından anladığımız o ki açıklama sadece Soylu’nun değil, AK Parti’nin kurumsal açıklamasıdır.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu