GündemEğitimİlçe Haberleri

EMİNE AKEL ANAOKULU EĞİTİM HAYATINA BAŞLADI

Burhaniye Emine Akel Anaokulu düzenlenen törenle eğitim öğretime başladı. Anaokulu çocuklarının yaptığı gösterilerle başlayan törenlerde, okulun açılış kurdelesi çocuklarla birlikte protokol tarafından kesildi. Açılış sonrası okulu gezen protokol çocuklarla etkinlere katılarak oyunlar oynadı.

Yapılan açılış töreninde duygusal bir konuşma yapan bağışçı Emine Akel, çocukları çok sevdiğini kendisini bu okullarda büyüyen bütün çocukların annesi olarak gördüğünü ifade etti. Atatürk’ün eğitim ve öğretimdeki önemine değinen Akel, Atatürk’e olan hayranlığını ve sevgisini kelimelerin yetmeyeceğini, sadece eğitim değil her konuda Atatürk’e minnettar kalacağını dile getirdi.

Tohumları yeşertmek veya çürütmek Öğretmenlerin elinde

Milli Eğitim Bakanının eşi Rana Selçuk ise açılışta yaptığı konuşmada, öğrencilerin birer toprak olduğunu ifade ederek “bu toprakta ekilen filizleri büyütmek yeşertmek, çiçek açtırmak ve meyveye dönüştürmek her aşamasıyla değerli öğretmenlerin, eğitim kurumlarımızın desteğiyle olacak. Onun için bu tohumları yeşertmekte, çürütmekte öğretmenlerimizin elinde. Bu filizler güzel yeşerirse ülkemiz her anlamda kalkınır, geleceğe taşınır. Çünkü geleceğimizin mimarları bu çocuklarımız. Çağımızda eğitim çok daha önemli. Anneler babalar eğitimden çok öğretime önem veriyorlar. Eğitim olmaz ise öğretmenin hiçbir anlamı yok. Bilgiye ulaşmak kolay ama hangi bilgiyi almalıyız, hangisinden uzak durmalıyız bunu öğretecek kişi öğretmenlerimiz” diye konuştu.

Hayırseverler sayesinde bu tür eserlere sahip oluyoruz

Açılışta konuşan Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, okul öncesi eğitimde çocukların bedensel ve zihinsel dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamladığını dile getirerek, bu sürecin kişiliğin şekillendiği gelişim ve eğitim süreci olduğunu vurguladı. Konuşmasına şu şekilde devam eden Öner “Devletin imkanları her türlü ihtiyaca mümkün olmamaktadır. Bu gibi durumda duyarlı devletini milletini seven hayırseverlerimiz sayesinde bugün örneğini gördüğümüz gibi toplumun ve milletin geleceğe güvenle bakacağı eserlere sahip oluyoruz” dedi.

Okullara desteğimiz sürecek

Eğitimin, ülkelerin kalkınmasında gerçekten çok önemli olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, iyi eğitim alan bir bireyin daha özgür, daha üretken bir birey olarak yaşamını sürdürdüğünü söyledi. Deveciler konuşmasının devamında “Okul öncesi eğitim dönemi çocuklarımızın en hızlı geliştiği dönemdir. Çocuklarımız hayatı ilk burada öğrenecekler, Atatürk’ü ilk burada tanıyacaklardır. Çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için fiziksel ortam da çok önemlidir. Bizlerin görevi bu fiziksel ortamı çocuklarımız için hazırlamaktır. Burhaniye Belediyesi olarak imkanlar elverdiği sürece eğitime verdiğimiz önemden dolayı okullara olan desteğimiz sürecektir” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalar sonrası Açılış törenine katılan, Bağışçı Emine Akel ve eşi Mehmet Necati Akel, Milli Eğitim Bakanının eşi Rana Selçuk, Milli Eğitim Bakan Yardımcısının eşi Nebahat Özer, Balıkesir Valisinin eşi Hanife Yazıcı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, İl Milli Eğitim Müdürünün eşi Nesrin Yıldız, Balıkesir Üniversitesi Dekanının eşi Duygu Kuş çocuklarla birlikte okulun açılış kurdelesini keserek okulu gezdi.Okulda etkinlik yapan çocuklara eşlik ederek onlarla vakit geçiren protokol miniklerle sohbetler etti. Okulun bağışçısı emine Akel ve eşi Mehmet Necati Akel’e yaptıkları okul için Milli Eğitim Bakanının eşi Rana Selçuk ve Balıkesir Valisinin eşi Hanife Yazıcı tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu