GündemEğitimEkonomi

Emlakçılar İçin Eğitim Şartı Başladı

Emlak işletmesi açacak yada bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı getirildi.

 

Resmi Gazete’de Yayımlandı

 

Resmi Gazete’de yayımlanmış olan değişiklikle beraber artık emlak işletmesi açacak yada bir emlak işletmesinde sözleşmeli işletme sahibi olacak kişiler için eğitim şartı getirildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı “Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin yetki belgesi verilmesinde aranan şartlar başlıklı 6’ncı maddesinin beşinci fıkrasına göre artık yetki belgesi alacak olan gerek emlak işletmelerinin gerekse de sözleşmeli işletmelerin eğitim almaları gerekiyor. Bu madde ile bu kişiler için, Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olma şartı getirildi” dedi.

 

Yetki Belgesi Almış Olanlar da Eğitim Almak Zorunda

 

Yetki belgesi almış olan emlak işletmeleri için de bu şartın arandığını belirten Özelmacıklı “Bu kapsamda işletmeye yetki belgesi alınmış olsa da Milli Eğitim Bakanlığı, üniversiteler veya Milli Eğitim Bakanlığınca yetkilendirilen kurum ve kuruluşlarca taşınmaz ticareti konusunda verilen en az yüz saatlik eğitimde başarılı olduklarına dair bir belgeleri olmaları gerekiyor. Hatta yönetmeliğin geçici 1. maddesinin dördüncü fıkrasının (a) bendine göre kişinin söz konusu şarta haiz olunduğunu gösteren belgenin 31/12/2021 tarihine kadar Bilgi Sistemine aktarılmaması veya il müdürlüğüne teslim edilmemesi halinde bu işletmelerin yetki belgeleri iptal edilir hükmü yer alıyor” dedi.

 

Muafiyetlerde Söz Konusu

 

Konuya ilişkin muafiyetlere de değinen Özelmacıklı “Sorumlu emlak danışmanların ortaöğretim veya yükseköğretim kurumlarının taşınmaz ticareti ile ilgili alanlarından ya da bunlara denkliği kabul edilen yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olmaları durumunda eğitim şartı aranmıyor. Ayrıca MEB veya Üniversite onaylı/imzalı sertifikada belirtilen eğitim süresinin 100 saatin altında olmaması da gerekiyor. Örneğin; eğitim süresi 50 saat olarak belirtilmişse 50 saat daha eğitim alınarak kişinin sertifikalandırılması gerekiyor” dedi.

 

Uzaktan Eğitim İmkanı Var

 

2004 yılından beri Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Emlakçılık Kursları olduğunu belirten Altın Emlak Akademi Koordinatörü Ayhan Özbek ise “Emlak Kursu olarak gerek örgün gerekse uzaktan eğitim sistemi ile MEB onaylı program içeriklerine sahip bir altyapımız var. Salgının etkileri nedeni ile özel olarak anlatımı yapılmış video ders içeriklerimizi kursiyerlerimiz ile paylaşıyoruz. Kurs sonunda Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak sınavda başarılı olanlara, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kurs bitirme belgesi veriyoruz” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu