Gündemİlçe Haberleri

EN ANLAMLI GURUR KAYNAĞIMIZ

Gönen, Manyas, Erdek ve Marmara ilçelerinden 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı’na katılan 215 Gazi için Gönen’de Milli Mücadele Madalyası ve Beratı Tevcih Töreni düzenlendi.

Ömer Seyfettin Kültür Merkezi’ndeki törene Vali Ersin Yazıcı’nın yanı sıra, Gönen Kaymakamı Arslan Yurt, Erdek Kaymakamı Ekrem Çalık, Manyas Kaymakamı Muhammed Kaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Gönen Belediye Başkanı İbrahim Palaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Çakar, mülki, idari, adli ve askeri erkân, şehit ve gazi dernekleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, gazilerimiz ve gazilerimizin değerli aileleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan tören, berat kararının okunması ile devam etti.

HİÇ KİMSEYE VERİLECEK BİR ÇAKIL TAŞIMIZ BİLE YOKTUR

Törende, Vali Yazıcı kahraman gazilerimize göstermiş oldukları üstün cesaret ve fedakârlıklardan dolayı şükran ve minnet duygularını iletti.
Hayatlarını kaybeden Gazileri ve aziz Şehitleri rahmet ve minnetle yâd eden Vali Yazıcı, “Kıbrıs Barış Harekâtı Türk tarihinde önemli bir kahramanlık örneği. Biz millet olarak bundan 45 yıl önce göstermiş olduğunuz üstün fedakârlıktan ve üstün başarıdan dolayı hepinize minnet ve şükranlarımızı iletiyoruz. Bu vesileyle ebediyete intikal eden Gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı, mutlu, hayırlı ömürler diliyorum. Biz Kuva-yi Milliye şehrinden, şehrimiz adına, hemşehrilerim adına şunu bir kez daha ifade etmek isterim ki; hiç kimseye, ama hiç kimseye verilecek bir çakıl taşımız dahi yoktur. Şanlı tarihimiz, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edip, ortak hedefler doğrultusunda kenetlenmeyi başardığı sürece, Türk Milletinin ulaşamayacağı hiçbir hedefin bulunmadığının en somut göstergesidir. Kanımızın son damlasına kadar bu ülkenin topraklarını korumak için, bu topraklarda yaşayan 81 milyon vatandaşımız canını vermeye hazırdır. Bizim kimseye teslim edilecek bir karış toprağımız yok. Harekâta katılan gazilerimize Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti bir kadirşinaslık göstererek Milli Mücadele Madalyası ve Beratı gönderdi. Biz de onların adına bu madalyaları, gazilerimize takdim edeceğiz.” diye konuştu.
Tören madalyaların takdimi ve çekilen toplu fotoğraflarla son buldu.

MİLLİ MÜCADELE MADALYASI BERATI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından gönderilen Milli Mücadele Madalyası Beratında;
“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türk Milleti adına haklı gurur kaynağı olmasından dolayı, Milli Mücadele yıllarında gösterilen feragat, fedakârlık ve kahramanlığın bir ifadesi olarak 56/2000 sayılı Madalya ve Nişanlar Yasası gereğince Bakanlar Kurulu’nun önerisi üzerine, bu madalyayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Mücadele Madalyası, şahsınıza tevcih edilmiştir.” ifadesi yer alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu