GündemGörüntülü Haberler

En Fazla Yıllık Bütçe Bandırma’ya Ayrıldı

En Fazla Yıllık Bütçe Bandırma’ya Ayrıldı

 

Balıkesir’in 20 ilçesi ile birlikte hükümet ve Büyükşehir Belediyesi yatırım bütçesinin toplamı 4 milyar lirayı buluyor. Bandırma, 19 ilçenin toplamından daha fazla bütçe alıyor.

Cumhurbaşkanlığı’nın ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin 2022 yılı için Balıkesir’e ayırdığı yatırım bütçesi belli oldu. Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Merhaba’ya özel açıklamalar yaptı ve rakamlarla Balıkesir’in 2022 yılı bütçesini değerlendirdi. Şahin, muhalefet siyasetçilerinin Bandırma ilçesine ayrılan bütçe ile ilgili iddialarına da çürüterek, net ifadeler kullandı.

 

“BALIKESİR, YATIRIM AĞINA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDADIR”

 

Mehmet Birol Şahin, “Balıkesir yatırımlarının ilimize, diğer illere oranla daha az olduğu yönünde insanlar arasında genel bir kanaat var. Aslında bu yanlış bir kanaat. Balıkesir 20 ilçesi ile birlikte bir yandan Büyükşehir Belediyesi ve bir yandan da 20 ilçe belediyeleri bir yatırım ağına dönüşmüş durumdadır. Hangi ilçeye gitmiş olursanız olun, Kara Yolları Müdürlüğü’nden, DSİ’ye ve belediye yatırımlarına kadar, alt yapı yatırımları, BASKİ’nin yatırımları ile il geneli bir şantiye gibi aslında. Alt yapı olması sebebiyle çok fazla dillendirilmiyor ve göze çarpmıyor maalesef” diye konuştu.

 

“BANDIRMA’DA 200, ERDEK’TE 80 MİLYONLUK YATIRIM SÜRÜYOR”

 

Şahin, açıklamalarının devamında, “İl geneline baktığımızda geçen yıl hükümetin Balıkesir’e harcadığı para 1 milyar 500 milyona yakın bir paradır. Bu, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri haricinde yatırıma harcanmış bir paradır. Büyükşehir Belediyemiz de 2021 yılında yaklaşık 500 milyon civarında yatırıma para harcamıştır. En basitinden şöyle söyleyelim; Şu anda mesela BASKİ, Erdek’te 80 milyon liralık, Bandırma’da da 200 milyon liralık bir alt yapı yatırımı yapıyor. Ama alt yapı olduğu için insanlar bunu fazla konuşmuyorlar” dedi.

 

HÜKÜMETTEN 2022 YILI İÇİN; 2 MİLYAR 420 MİLYON BÜTÇE

 

Açıklamalarını sürdüren Mehmet Birol Şahin, “2022 yılında Balıkesir Büyükşehir belediyemizin, BASKİ ile birlikte bütçesi 2 milyar 900 milyondur. Bunun yüzde 44’ünü yatırıma ayırmış durumdayız. Büyükşehir Belediyemizin 850 milyon, BASKİ’nin de 420 milyon liralık bir yatırımı söz konusudur. Bunlar, ek bütçeler ile alınacak olan ek kredilerle yıl sonunda daha fazla artmış oluyor. Geçtiğimiz 15 gün önce, Cumhurbaşkanlığı yatırım bütçesi yayınlandı. Yani hükümetin Balıkesir’de ne yaptığına da baktığımızda 2022 yılında toplamda 2 milyar 420 milyon 938 bin 629 TL yatırım bütçesi ön görülmüş. Dağılımlarına baktığımızda farklılık gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

 

“BU ASLINDA KİRLİ SİYASİ BİR PROPAGANDADIR”

 

Şahin, yaptığı değerlendirmelerde, “Tarım Bakanlığı’ndan, Milli Eğitim Bakanlığı’na, Gençlik Spor Bakanlığı’ndan, karayollarına, demiryollarına kadar bir çok alanda dağılım var. Ülke genelinde yatırımlara ayrılan para miktarına baktığımızda bu rakamlar azımsanacak bir oranda değildir. Gayet iyi bir oran. daha iyi de olabilir. Olursa da yıl içerisindeki diğer işlerde de ortaya çıkacaktır. Özellikle Bandırma’da hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin yeterince yatırım yapmadığı ile ilgili bir kanaat var. Bu aslında kirli siyasi bir propagandadır.” diye konuştu.

 

“BANDIRMA, 19 İLÇENİN TOPLAMINDAN FAZLA PAY ALIYOR”

 

Av. Mehmet Birol Şahin, sözlerine şöyle devam etti; “Cumhurbaşkanlığımız, yani devletimiz ilimiz geneline 2 milyar 420 milyon küsur para ayırmıştı. Bunun Bandırma ilçemize ayrılan bölümü ise 1 milyar 278 milyondur. Kalan ise 1 milyar 142 milyondur. Yani Bandırma, geri kalan 19 ilçenin toplamından daha fazla pay alıyor. Bunun sebebi de, Bandırma’da özellikle alt yapı, demiryolu, karayolu ve liman ile ilgili yatırımlardır. Demiryolu dediğimizde hızlı tren ağının Bandırma bağlantıları bu yıl içerisinde tamamlanması öngörülmüştür. Yani Bandırma’daki muhalefet siyasetçilerinin, Bandırma’ya önem vermiyorlar. Büyükşehir ve hükümet Bandırma’yı ikinci plana itiyor’ diyorlar. Bunun böyle olmadığını gayet rahat bir şekilde söyleyebiliyoruz.”

 

2022 İÇİN YAKLAŞIK 4 MİLYARLIK BİR YATIRIM HACMİ

 

Şahin, açıklamalarını şöyle tamamladı; “Cumhurbaşkanlığı yatırım bütçesine herkes bakabilir. Bu bütçe içerisinde üniversitelerimiz yoktur. Ayrıca Balıkesir Üniversitesi’ne 35 milyon, Bandırma Üniversitesi’ne de 50 milyon ödenek ayrılmış durumdadır. Bunları da eklediğimizde 2 buçuk milyarı geçkin bir yatırımın hükümet tarafından Balıkesir’e harcanacağını söylüyoruz. Büyükşehir belediyemizin de 2022 yılında 1 milyar 300 milyon yatırımı ayırdığını görüyoruz. Bunların ikisini de topladığımızda yaklaşık 4 milyarlık bir yatırım hacmi ortaya çıkıyor. Bu, Balıkesir’in adeta bir şantiye alanına döndüğünün, yatırımların daha da fazlalaşacağının göstergesidir. Rakamlar, Türkiye genelindeki yatırım miktarından Balıkesir’in yeteri kadar pay aldığını da göstermektedir. Bu rakamın artırılması için de yıl içerisinde zaten hükümetimiz çalışmalar yapmaktadır. Bütün bu yatırımların Balıkesir’e hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.”

Haber ve Fotoğraf: Nursima Akyürek

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu