GündemKöşe Yazıları

En Güzel Ramazan Yemeği

En Güzel Ramazan Yemeği

 

Yenilen yemeklerin bereketli olduğu sofraya çoluk çocuk hep beraber oturduğumuz Ramazan-ı Şerif ayı geldi. Marifetli hanım okuyucularıma ben de yeni bir tarifle geldim. En güzel ramazan yemeği ile geldim. Aslında her yemek güzel ancak bu yemek ramazanı bana hatırlatan bir yemek olduğu için paylaşmak istedim. E haydi o zaman tarifimize başlayalım.

Malzemeler: Malzemeler: 1 adet orta boy tavuk (1 kilo civarı), Yarım limon,3 yemek kaşığı tereyağı, 2-3 sap biberiye, 4-5 sap taze kekik,Tuz, değirmen karabiber, 1 orta boy soğan,1 diş sarımsak, isteğe göre 1 defne yaprağı, 1 adet fırın poşeti

Yapılışı: Tavuğu yıkayın ve kurulayın. Limonu yıkayın ve kabuğundan 2 çay kaşığı kadar rendeleyin. Tereyağı, saplarından ayırdığınız taze baharataları, tuzu, karabiberi ve 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesini elinizle iyice karıştırın. Sarımsakları ve soğanı soyup ortadan 2 barçaya bölün. Önce tavuğunuzun sırt derisini hafifçe elinizle gevşeterek deri ile etin arasına (deriyi yırtmadan gidebildiğiniz kadar ileriye giderek) tereyağını sürün. İki parçaya böldüğünüz soğan ve sarımsağı tavuğun iç kısmına yarım limon ile birlikte koyun. Hazırladığınız tabuğu fırın poşetine koyun ve potetin ağzını kapatarak üzerine bıçak yardımıyla 1-2 delik açın. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 65-70 dakika kadar pişirin. Bu süre sonunda fırın poşetini kesip fırının ızgarasını açarak 5-10 dakika daha fırınlayın. Ve servise hazır! Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu