GündemEkonomiÖzel Haberler

“EN YÜKSEK FİYATLI EVLER‘BAHÇELİEVLER’DE”

Emlakçı İlhan Ay, Balıkesir’de ev fiyatlarının Bahçelievler, Paşaalanı ve Plevne Mahallesi’nde yüksek olduğunu söylerken, Maltepe, Sefaköy ve Toygar’da ev fiyatlarının daha uygun olduğunu belirtti. Emlakçı Ay’dan ev alacaklara tavsiyeler haberimizde…

Ev almak isteyenler için bazı bankalar konut kredi faizlerini düşürdü. Peki vatandaşlar ev alırken nelere dikkat ediyorlar? Balıkesir’deki güncel ev fiyatları nasıl? Tüm bunları MERHABA okurlarıyla paylaşan Emlakçı İlhan Ay, Balıkesir’de Bahçelievler, Paşaalanı gibi mahallelerde ev fiyatlarının daha yüksek olduğunu belirtti. Ay, yabancılar arasında en çok Irak ve İran vatandaşlarına ev satıldığını dile getirdi.

“İHTİYACI OLAN KONUT ALIYOR”

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların uygun faiz oranlarıyla kredi çektiklerini söyleyen Emlakçı İlhan Ay, “Balıkesir’de emlakçılık yapmaktayım, emlak danışmanıyım. Ortalama 25 yıldır, çeyrek asırdır bu işi yapıyorum. Faizler yüksekken genelde birikimlerini altın olan bileziği olan tasarruflarını bozduranlar daha çok bu işe yönelmişti ya da çok ihtiyaç varsa ancak almak için karar vermişti ama 3 Devlet bankası, Vakıf bank, Halk bankası, Ziraat bankası 0.99’a faiz çekince herkes almak istedi. Satışlar tabi çok hızlı değil bu da bir gerçek ama yine de talep oluyor. Vatandaştan ihtiyacı olan alıyor. Konut faizleri şu an uygun Devletimizin desteği ile 3 bankanın ve eski bankaların indirimi ile konut faizi uygun, şu anda alınabilir” ifadelerini kullandı.

“HER BÜTÇEYE UYGUN DAİRE VAR”

Her bütçeye uygun konut olduğunu söyleyen Emlakçı İlhan Ay, “Balıkesir’in prensibini bilemiyorum firma olarak yabancılarla çok çalışmadık. Arkadaşlardan şu şekilde duyduk, İran, Iraklılar konut talep ediyorlar, nadiren olursa oluyor ama bu da bir elin parmağını geçmiyor diyebiliriz. Balıkesir’de en yüksek emlak ev fiyatları açısından Bahçelievler, Paşaalanı, Plevne Mahallesi Bahçelievler ile yarışıyor. Atatürk Mahallesi yine iyi bir değer üzerinde Aşağı yukarı Balıkesir’in her yerinde talep oluyor. Herkes kesesine göre bütçesine göre daire alıyor, satıyor bunun ölçüsü tartısı yok. İşler im eskiden daha iyiydi. Nedeni ise şu anda insanlar faizi düşse bile biraz daha kontrollü gidiyor, herkes yaklaşık faiz, konut faizciliği yaklaşık 15 yıldır herhâlde daha çok revaçtaydı. Millet işte alan aldı satan sattı, insanlar talep ediyorlar. Bu az talep meselesi yani ihtiyacı olan alıyor öyle söyleyeyim” dedi.

“MUHİT ÇOK ÖNEMLİ”

Konut fiyatlarından bahseden Ay, “Konutların yüksek ya da az fiyatlı olmasının sebebi sosyal çevre bu da bir gerçek. Sosyal çevre çok önemli. Bahçelievler ‘de Maltepe ‘deki fiyatlar aynı değil aşağı yukarı fiyatlar yarı yarıya denk gelebiliyor ya da Bahçelievler 5 lira ise Maltepe Mahallesi 3 lira bu tamamen mahalle, muhit herkese göre değişiyor yani. Ben olsam şu anda Maltepe Mahallesi Dokuma tarafı güzel aynı zamanda Sefa köyün alt tarafları, Maltepe Toygar mahallesi oralar uygun diyebiliriz” şeklinde konuştu. Fatma Kara

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu